Računalništvo, telefonija
09.07.2019 06:14

Deli z drugimi:

Share

Procesorji AMD Ryzen odslej tudi v industrijskih računalnikih

Procesorji AMD Ryzen postajajo vse bolj priljubljeni tudi za zahtevnejše naloge.
Procesorji AMD Ryzen postajajo vse bolj priljubljeni tudi za zahtevnejše naloge.

Procesorji AMD so med uporabniki osebnih računalnikov iz dneva v dan bolj priljubljeni, predvsem na račun naprednih in zmogljivih procesorjev družine Ryzen. To je verjetno tudi razlog, zakaj se za te procesorje vse bolj odločajo tudi proizvajalci industrijskih računalnikov. Tu gre za napredne osebne računalnike, ki so namenjeni najzahtevnejšim okoljem, hkrati pa morajo bili pri delovanju povsem zanesljivi, saj so pogosto v uporabi 24 ur na dan, 365 dni v letu.

Tokrat so se za procesorje AMD Ryzen odločili pri podjetju ASRock, in sicer pri pripravi industrijskega računalniškega sistema 4X4 BOX-R1000. Tu gre za miniaturni računalniški sistem, ki temeljijo na osnovi procesorjev AMD Ryzen iz družine R1000. Novost je na voljo v navezi z dvema procesorjema, in sicer R1606G frekvence 2,6 gigahercev in R1505G frekvence 2,4 gigahercev, ki pri polni obremenitvi porabita 12 vatov oziroma 25 vatov električne moči. Procesorja sta opremljena tudi z vgrajeno grafično kartico, in sicer AMD Radeon Vega 3, za njihovo hlajenje pa skrbi aktivni hladilni sistem.

Osebni računalnik ASRock 4X4 BOX-R1000 je opremljen z osnovno ploščo velikosti 10,2 x 10,2 centimetrov, kljub temu pa ga lahko opremimo s sistemskim pomnilnikom DDR4 do skupne kapacitete 32 gigabajtov. Tu najdemo še dve gigabitni mrežni kartici ter možnost uporabe tako klasičnega trdega diska kot pogona Solid State. Za priklop zunanjih naprav pa je na voljo bogata paleta priključkov USB 3.1 in USB 2.0. Za izris slik pa sta na voljo vmesnika HDMI in DisplayPort.

Robustni računalnik ASRock 4X4 BOX-R1000 meri le 110 x 118,5 x 67,3 milimetrov in tehta komajda 700 gramov. Novost bo naprodaj še pred jesenjo, maloprodajna cena novosti pa vsaj zaenkrat še ni bila razkrita.


Prijavi napako v članku