Telefoni
20.02.2017 07:54
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pripravite se na najboljši pametni telefon podjetja LG

Pametni mobilni telefon LG G6 naj bi dejansko ponujal nekaj več od celotne konkurence.
Pametni mobilni telefon LG G6 naj bi dejansko ponujal nekaj več od celotne konkurence.

Na spletu se vse bolj vztrajno pojavljajo novice o tem, da bo podjetje LG Electronics svojega novega paradnega konja javnosti predstavilo že na februarskem svetovnem kongresu mobilne telefonije (MWC) v Barceloni. Govorimo seveda o pametnem mobilnem telefonu G6, od katerega uporabniki pričakujejo veliko. Ta naj bi namreč združeval sodobno obliko, zmogljivo strojno opremo in napredne možnosti, ki bodo uporabne tako za delo kot za študij in preživljanje prostega časa.

Če gre verjeti spletnim govoricam, bo telefon opremljen s kar 14,5-centimetrskim (5,7-palčnim) zaslonom ločljivosti QHD+ (2.880 x 1.440 slikovnih točk) in razmerjem stranic 18 proti 9, zaradi česar bo kot nalašč za predvajanje videoposnetkov in celovečercev. Zaslon se bo razprostiral skoraj čez celotno sprednjo stranico, piko na i pa bo dal grafični vmesnik UX 6.0. Ohišje bo v celoti izdelano iz aluminija, pri čemer bo na voljo odstranljiv »predalček«, ki naj bi »sprejel« tako miniaturno telefonsko kartico NanoSIM kot pomnilniško kartico MicroSD. Novi telefon podjetja LG bo v primerjavi s svojim predhodnikom deležen kar nekaj »lepotnih« izboljšav, modularnosti pa tu ne gre pričakovati.

Preostala strojna oprema telefona LG G6 naj bi bila dovolj zmogljiva tudi za nekoliko zahtevnejša opravila. Ta naj bi, vsaj po neuradnih govoricah, opremljen s procesorjem Qualcomm Snapdragon 821 (še ni povsem dorečeno), štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti prostora, ki ga bo mogoče razširiti s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Tu bomo našli še bralnik prstnih odtisov na sprednji strani naprave, dva kakovostna digitalna fotoaparata in 3,5 milimetrski priključek za slušalke, ohišje pa naj bi bilo odporno tako na vodo kot na prah. Fotoaparat UX pa naj bi omogočal zajemanje kakovostnih fotografij in celo snemanje videa v formatu GIF.


Prijavi napako v članku