Računalništvo, telefonija
20.10.2006 13:13

Deli z drugimi:

Share

Prilagodljivi poslovni procesi za večjo konkurenčnost podjetij

Na dobro obiskani konferenci “Poslovni procesi – Z upravljanjem procesov do večje konkurenčnosti”, ki sta jo organizirali podjetji CREA in Planet GV, so mednarodni strokovnjaki in gospodarstveniki več kot 90 udeležencem predstavili pomen poslovnih procesov ter njihov vpliv na konkurenčnost in uspešnost slovenskega gospodarstva. Predstavili so poglede na usmerjenost v poslovne procese in njihovo prihodnost ter priložnosti, ki jih ponujajo sodobni metodološki pristopi in orodja za upravljanje poslovnih procesov. Udeleženci konference so bili deležni koristnih informacij in konkretnih napotkov za konkurenčnejše delovanje organizacij. Prva tovrstna konferenca v Sloveniji je bila organizirana pod pokroviteljstvom mednarodnega inštituta BPMInstitute.org in mednarodne organizacije BPM Group.

Srečanje je z uvodnim video nagovorom odprl Gregg V. Rock, ustanovitelj BPMInstitute.org iz ZDA, ki je predstavil združenje za izmenjavo izkušenj in znanj s področja upravljanja poslovnih procesov ter pozval k še večjemu pretoku znanja na tem vedno aktualnejšem področju. Na predavanjih so bili udeleženci seznanjeni s pomenom in prihodnostjo poslovnih procesov ter s pomembnostjo upravljanja le-teh. Mednarodni strokovnjaki so poudarili, da imajo konkurenčno prednost organizacije s prilagodljivimi in z upravljanimi procesi ter merljivo učinkovitostjo.

Poleg tega so bili na konferenci predstavljeni primeri dobrih praks, kako so podjetja, kot sta Telekom Slovenije in Autocommerce, s pravilnim upravljanjem procesov izboljšala svoje poslovanje. Z ustreznim upravljanjem poslovnih procesov je Telekom Slovenije pri priključkih ADSL bistveno skrajšal čas njihove izgradnje, omogočil preprost nadzor izvajanih procesov, njihovo sprotno spremljanje ter prilagajanje, obenem pa je možno tudi neposredno merjenje učinkovitosti le-teh. S takim pristopom je podjetje zagotovilo hitrejše odzivne čase, hkrati pa večje zadovoljstvo strank in optimalne poslovne rezultate.

Na okrogli mizi “Upravljanje poslovnih procesov in konkurenčnost” so predstavniki podjetij Abanka Vipa, Autocommerce, Deloitte, Sirius in CREA ter predstavnika Fakultete za organizacijske vede in Ekonomske fakultete prikazali najpomembnejše vidike, potrebne obravnave pri prehodu v konkurenčnejšo organizacijo.

CREA, vodilna slovenska svetovalna in izvedbena družba na področju upravljanja poslovnih procesov, se je za organizacijo prve konference o upravljanju poslovnih procesov v Sloveniji odločila, ker želi prispevati k večji konkurenčnosti slovenskih podjetij. CREA pripravlja tudi številna izobraževanja s področja upravljanja poslovnih procesov v obliki seminarjev in delavnic. Več informacij o izobraževanjih se nahaja na spletni strani http://www.crea.si/seminarji.


Prijavi napako v članku