Računalništvo, telefonija
28.04.2019 07:00

Deli z drugimi:

Share

Priključek USB-C – kaj lahko le en priključek stori za vas

Ali ne bi bilo praktično, če bi osebje na terenu ali ljudje, ki delajo delno od doma delno v pisarni, svoj prenosni računalnik namestili na pisarniško mizo, ga priključili na monitor s samo enim kablom in bili pripravljeni za delo? Tega ni mogoče storiti? Oh ja, lahko - s Philipsovim priklopnim monitorjem USB-C.
Philipsovi monitorji s priklopno postajo USB-C
Philipsovi monitorji s priklopno postajo USB-C

Uporabniki morajo zgolj priključiti USB-C priključek na prenosnem računalniku s priključkom na monitorju, kar jim omogoča:

  • Ogled vsebine zaslona na večjem zaslonu (DisplayPort Alternate Mode)
  • Polnitev svojega prenosnega računalnika s 5 A 100 W (Power Delivery 2.0)
  • Prenos podatkov s hitrostjo do 1,25 GB/s (USB 3,1 Gen 2)
  • Povezava na internet (prek Ethernet)
  • Uporaba vseh zunanjih (perifernih) naprav, ki so povezane z zvezdiščem USB monitorja: miška, tipkovnica, zunanji trdi disk, faks, tiskalnik itd.

Philips ponuja širok nabor monitorjev s priključkom USB-C. Prenosni računalnik, ki podpira USB-C, lahko povežete s Philipsovim monitorjem z enim kablom USB-C, monitor pa napaja in polni vaš prenosnik. Prav tako lahko priključite vse zunanje naprave – miško, tipkovnico, zunanji trdi disk itd. – v USB zvezdišče monitorja. Nekateri monitorji imajo priključek RJ45 (Ethernet), tako da povezava USB-C omogoča povezavo z lokalnim omrežjem ali celo spletno povezavo – z običajno veliko večjo prepustnostjo podatkov in dodatno varnostjo. Poleg tega lahko zaslon prenosnega računalnika prezrcalite na večji zaslon monitorja (oba zaslona prikazujeta isto vsebino) ali razširite zaslon prenosnega računalnika (vsak zaslon prikazuje drugačno vsebino). Vse to s samo enim kablom.

USB-C kabli imajo veliko prednost pred kabli iz prejšnjih USB generacij: ne morete ga priklopiti na napačen način, saj ima priključek obojestransko simetrično obliko, tako da se vedno pravilno prilega. Poleg tega so konektorji enaki na obeh straneh kabla, zato ni pomembno, kateri konec ste priključili v katero napravo.

Nekateri Philipsovi USB-C priključni monitorji so opremljeni tudi z Windows Hello spletno kamero. Le ta omogoča, da se prijavite v operacijski sistem Windows s prepoznavanjem obraza. Najboljša stvar pri tem pa je, da se kamera, ko jo potrebujete pojavi iz okvirja monitorja, ko je ne potrebujete, pa je varno skrita, zato ni nobene možnosti, da bi bila napadena zasebnost uporabnika ali da bi prišlo do kraje informacij o podjetju skozi budno oko kamere.

Vedno večji pomen tehnologije USB-C

V svojih zgodnjih začetkih je USB-C predstavljal predvsem revolucijo v nastajanju, dandanes pa hitro postaja standardna zahteva za poslovne in napredne uporabnike. Kot napredna tehnologija, USB-C ponuja veliko več kot samo praktični reverzibilni konektor ali podporo za večjo hitrost prenosa podatkov, saj omogoča uporabnikom tudi polnjenje naprav, prenos zvočnih in video signalov z različnimi protokoli in povezavo z internetom preko enega samega kabla. Tehnologija USB-C danes transformira monitorje v ključna vozlišča, okoli katerih nastajajo sodobna digitalna delovna mesta. Polnilna postaja za mobilne naprave in prenosnike; priključna postaja za periferne naprave in raznovrstne pripomočke, kot so kamere ali slušalke; ali povezovalna postaja za več zaslonov: izbira Philipsovega monitorja s priklopno postajo USB-C je zanesljiv način za redefiniranje vaših vsakodnevnih opravil, povrnitev namiznega prostora in boljše osredotočenje na vaše delo, namesto da izgubljate čas in potrpežljivost z neredom, ki ga povzročajo raznovrstni kabli in nezdružljivi vmesniki.

Philipsovi monitorji s priključkom USB-C: 272B7QUPBEB, 241B7QUPBEB, 349P7FUBEB, 328P6AUBREB, 499P9H, 329P9H in 328P6VUBREB.

*Opomba:

Upoštevajte, da mora vaša priključena strojna oprema, da izkoristi visoke tehnične specifikacije v celoti, podpirati standard USB 3.1. Trdi disk z vmesnikom USB 2.0 lahko na primer prenaša podatke samo z največjo hitrostjo prenosa USB 2.0 v višini 60 MB (480 Mbit)/s, tudi če je priključen na priključek USB 3.1.

Več o monitorjih Philips, lahko najdete na:

https://www.pchand.si/monitorji

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku