Dodatki za računalnike
18.10.2016 15:27
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja nova generacija Apple MacBook Pro

Najboljši prenosnik vseh časov bo kmalu postal še boljši
Najboljši prenosnik vseh časov bo kmalu postal še boljši

Govorice o tem, da naj bi pri Applu predstavili novo generacijo prenosnikov MacBook Pro so vse glasnejše. Neuradno se omenja 27. oktober kot datum uradnega dogodka. Apple naj bi takrat končno ponudil posodobljeno generacijo MacBook Pro prenosnikov. Viri omenjenih informacij so nekateri podizvajalci iz kitajskega trga, ki očitno imajo dober vpogled v to kaj pri Applu pripravljajo.

Celotna zasnova prenosnika naj bi bila tanjša od trenutne generacije. Apple tako želi uvesti več oblikovnih sprememb in s tem storiti en korak več kot v preteklosti. Veliko pozornosti se namenja priključkom, ki naj bi bili na voljo. Po nekaterih informacijah naj bi se pri Applu odpovedali MagSafe priključku, Thunderbolt 2 in celo klasičnemu USB priključku. Namesto tega naj bi bila na voljo USB-C in Thunderbolt 3. Največja sprememba za uporabnike bo brez dvoma OLED zaslon na dotik. Slednji bo zamenjal zgornjo fiksno vrstico funkcijskih gumbov in uporabniški vmesnik prilagajal aplikaciji, ki se uporablja v danem trenutku.

Nova predstavitev produktov pa pomeni tudi slovo od nekaterih starejših modelov. Veliko informacij v tem trenutku seveda ni na voljo. Omenja se konec proizvodnje in prodaje MacBook Air prenosnika z 11 palčnim zaslonom. To pomeni, da različica s 13 palčnim zaslonom zaenkrat ostaja na trgu. Poteza se zdi smiselna saj gre za računalnik, ki je cenovno dostopen a hkrati ponuja vse prednosti uporabe operacijskega sistema macOS Sierra. Pri Applu se tako počasi in postopoma poslavljajo od MacBook Air prenosnikov, ki so se na trgu začeli prodajati leta 2008. Neprimerljivo tanjši MacBooki, ki poleg tega ponujajo še zaslon Retina, in zmogljivi MacBook Pro modeli tako predstavljajo prihodnost applovih prenosnih računalnikov.

Zanimiva pri vsem naj bi bila informacija, da naj bi pri Applu prestavili datum predstavitve novih prenosnikov za dva dni. Razlog naj bi bila uradna predstavitev poslovnih rezultatov, ki je načrtovana za 25. oktober.

Vas zanima več iz te teme?
predvajalniki

Prijavi napako v članku