Računalništvo, telefonija
17.09.2019 13:00

Deli z drugimi:

Share

Prihaja čas telepatskega komuniciranja

Prihaja čas telepatskega komuniciranja
Prihaja čas telepatskega komuniciranja

Kmalu bomo lahko komunicirali telepatsko, zahvaljujoč računalniškim vmesnikom v naših možganih. Dejstvo je, da se vse več ljudi zanima za različne parapsihološke sposobnosti. Vsi si želijo brati misli, biti jasnovidni, intuitivni itd.

Britansko znanstveno združenje Royal Society napoveduje, da se bliža čas nevroloških implantantov. Dotična tehnologija se napoveduje že kar nekaj časa, prav tako so bili že opravljeni prvi testi, vendar portal The Independent zdaj tudi končno ponuja bolj oprijemljive informacije o prihodnosti te tehnologije. V poročilu združenja lahko najdemo nove napovedi zanimivih načinov rabe možganskih vmesnikov. Ti bi naj bili sposobni različnih stvari, obenem pa opozarjajo na vprašanje zasebnosti. To sicer ne preseneča, kajti problemi se pojavljajo že pri uporabi pametnih ur in asistentov, vgraditi vmesnik v človeško telo pa je povsem nova zgodba.

»Ne govorimo samo o mislih, temveč senzornih izkušnjah, ki bi lahko prehajale od možganov do možganov«, piše v poročilu. Torej naj tukaj ne bi šlo za preprosto komunikacijo in prenos misli, temveč strokovnjaki napovedujejo še korak več. »Nekdo, ki uživa na dopustu, bi lahko prijatelju doma poslal ‘nevrološko razglednico’. V njej bi lahko prijatelju pokazal, kaj vidi, okuša in čuti.

Da bi se inženirji pri Royal Society prepričali, da bo tehnologija v prihodnosti delovala tako, kot mora, so prosili vlado, da jim pomaga pri testiranju dotične tehnologije. The Independent poroča o tem, da podjetja, kot je recimo Facebook, že intenzivno delajo na lastnih sistemih. Pri sebi imajo tako razvoj sistema kot njegovo upravljanje. Edina težava, ki se je pojavila na dosedanji poti Royal Society je, da inženirji vrhunsko opravijo svoj del, zatakne pa se pri birokraciji in vprašanjih zasebnosti podatkov.

»Tehnologija bi lahko na ravni Velike Britanije prinesla velike ekonomske prednosti in popolnoma transformirala sektorje zdravstva in sociale«, so zapisali pri Imperial College London. Inženir in soavtor poročila, Christofer Toumazou, je za The Independent povedal: »Če razvoj dotične tehnologije ostane v rokah manjšega števila podjetij, potem to pomeni, da bodo komercialne aplikacije tehnologije bolj omejene in hkrati bolj nadzorovane. To je glavni razlog, zakaj smo se odločili, da pristopimo do vlade in poizkusimo na pravi način vpeljati tehnologijo v uporabo«.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več