Triki in nasveti
25.06.2012 10:36
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preprečimo Androidu izklop zaslona, ko gledamo vanj

Zaslon mobilnika se bo samodejno izklopi le, če ne bomo gledali vanj!
Zaslon mobilnika se bo samodejno izklopi le, če ne bomo gledali vanj!

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S3 je prinesel funkcionalnost, ki so jo ljubitelji mobilnega operacijskega sistema Android že dlje časa nestrpno pričakovali. Pri tem govorimo o funkcionalnosti Smart Stayja, ki dejansko prepozna, kdaj na mobilniku uporabnik izvaja posamezna opravila preko spletne kamere. Ko na primer uporabnik bere elektronsko knjigo ali brska po spletu, mobilnik samodejno ohrani svetel zaslon z izključitvijo funkcije izklopa zaslona.

Prednosti funkcionalnosti Smart Stay lahko na srečo sedaj koristijo tudi preostali uporabniki mobilnih naprav Android. Zahvale za to gredo programerju Marcu Roccagliu, ki je pripravil mobilno aplikacijo ISeeYou. Ta je dosegljiva na spletnem portalu Google Play in je na voljo v plačljivi in brezplačni različici. Medtem ko plačljiva različica omogoča spreminjanje intervala, kolikor časa kamera išče naš obraz, pri brezplačni inačici ni mogoče spreminjat ničesar. Za plačljivo različico avtor programa ISeeYou zahteva le preračunanih 78 evrskih centov.

Če se boste odločili za brezplačno različico programa ISeeYou, ki je dosegljiv na spletnem naslovu http://goo.gl/tO2C0, vam priporočamo, da si izklop zaslona nastavite na 30 sekund. Ker aplikacija poskuša vaš obraz zaznati na vsakih 20 sekund, se bo vaš zaslon v primeru, da ga ne bo zaznala, izklopil po 10 sekundah. Če pa imate izklop zaslona nastavljen na 60 sekund, se bo ta izklopil šele po preteku 40 sekund, kar bo nedvomno vplivalo na zmanjšanje avtonomije mobilne naprave Android.

Uporaba programske opreme ISeeYou je nadvse enostavna. Ko jo zaženemo, jo moramo vključiti s pritiskom na gumb »Start«. Če želimo, da je neprestano aktivna, predhodno izberemo še možnost »Autostart at boot«. S pritiskom na gumb »Start« se bo aplikacija samodejno zagnala in tekla v ozadju. Na njeno delovanje nas »opozarjata« ikona v obliki trepalnice ali očesa na vrhnji orodni vrstici. Edina omembe vredna slabost mobilne aplikacije ISeeYou je ta, da ob pomanjkanju svetlobe ne deluje zanesljivo. Ob dnevni in umetni svetlobi težav ne gre pričakovati.


Prijavi napako v članku