Računalništvo, telefonija
28.10.2019 11:22
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni telefon, ki se prepogne v obliki črke Z

Prototip pametnega telefona podjetja TCL je navdušil mnoge.
Prototip pametnega telefona podjetja TCL je navdušil mnoge.

V letošnjem letu je med proizvajalci pametnih mobilnih telefonov zelo priljubljen zaslon brez robov. Poleg tega so se na trgu pojavili tudi telefoni z nenavadnimi oblikami in celo prepogljivi pametni mobilni telefoni Android. Za naslednje leto pa podjetje TCL napoveduje prihod prvega pametnega mobilnega telefona, ki ga bo mogoče prepogniti v obliko črke Z, kar pomeni, da bi ga lahko uporabljali celo v vlogi tabličnega računalnika in bi lahko brez težav nadomestil celo prenosni računalnik.

Prototip pametnega telefona podjetja TCL lahko prepognemo na dveh delih, medtem ko preostale tovrstne telefone upognemo le na enem mestu. Na ta način lahko ob povsem iztegnjeni napravi pridobimo zaslon s kar 25,4-centimetrsko oziroma 10-palčno diagonalo. Tu najdemo še pet kamer, in sicer eno spletno kamero za sebke in spletne konference ter štiri digitalne fotoaparate za zajem videoposnetkov in fotografij. Na voljo je še vmesnik USB-C, medtem ko žal ni bilo prostora za 3,5-milimetrski priključek za slušalke.

Prototip trenutno najbolj zanimivega pametnega mobilnega telefona trenutno še nima imena, maloprodajne cene ali začetka množične proizvodnje. Upajmo pa, da bo novost lahko kmalu postala del našega vsakdana, saj gre za napravo, ki bi lahko bila nadvse uporabna.


Prijavi napako v članku