Računalništvo, telefonija
11.08.2020 08:45
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prepogljivi elektronski papirji kmalu med nami?

Prepogljivi elektronski papirji bi lahko kmalu postali del našega vsakdana.
Prepogljivi elektronski papirji bi lahko kmalu postali del našega vsakdana.

Upogljivi oziroma prepogljivi zasloni so med uporabniki mobilne telefonije vzbudili veliko zanimanja, zato so že krasili velike naslovnice svetovnih tehnoloških medijev, konferenc in ostalih dogodkov. Kot kaže, bomo kmalu deležni še prepogljivih elektronskih papirjev. Gre za tehnologijo, ki omogoča bolj prijazno in sproščujoče branje vsebine v primerjavi z zaslonom telefona ali tablice. Prav tako porabi manj električne energije.

Prepogljivi elektronski papirji bi lahko v bližnji prihodnosti postali del našega vsakdana, saj so se na spletu pričeli pojavljati prvi prototipi naprav, opremljenih z njimi. Naprava je opremljena s črno-belim zaslonom s 26,2-centimetrsko oziroma 10,3-palčno diagonalo in razpolaga celo z nekaj fizičnimi tipkami. Tu so na voljo celo prepogljive diode LED, ki uporabniku omogočajo prebiranje vsebine v temi, zaradi česar postane naprava še bolj uporabna.

Prvi prototip naprave, opremljene s prepogljivim elektronskim papirjem, si lahko ogledate na videoposnetku, ki je objavljen na spletni povezavi https://youtu.be/Q3YQQQY2FZs.


Prijavi napako v članku