Računalništvo, telefonija
09.09.2019 11:57
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenovljeni žepni računalnik, ki prepriča

Miniaturni žepni računalnik Chuwi bomo lahko uporabljali praktično povsod.
Miniaturni žepni računalnik Chuwi bomo lahko uporabljali praktično povsod.

Pametni mobilni telefoni po zmogljivosti postajajo vse bolj primerljivi z osebnimi računalniki, a kljub temu še niso primerni za zahtevnejša opravila. Ker klasični prenosni računalniki niso primerni za potovanja, so se pri kitajskem podjetju Chuwi odločili za pripravo svojevrstnega miniaturnega žepnega računalnika. Gre za nadvse kompakten prenosni računalnik z nameščenim mobilnim operacijskim sistemom Windows 10, ki je opremljen z zaslonom s komaj 20,3-centimetrsko oziroma 8-palčno diagonalo. Zaslon je občutljiv na dotik, ponuja izris slik z ločljivostjo do 1.920 x 1.200 in je celo vrtljiv za 360 stopinj, kar ga “spremeni” v tablico.

Prenovljeni miniaturni prenosni računalnik Chuwi MiniBook je kljub kompaktni obliki precej zmogljiv, saj temelji na osnovi novih Intelovih procesorjev družine m3-8100Y. Poleg tega je na voljo še 16 gigabajtov sistemskega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov je prostora več kot dovolj, saj je na voljo pogon Solid State kapacitete 512 gigabajtov. Najdemo še vmesnik USB Type-C in režo za pomnilniške medije M.2.

Novi miniaturni prenosni računalnik Chuwi MiniBook bo naprodaj še pred pričetkom jeseni. Čeprav maloprodajna cena novosti ni bila razkrita, verjamemo, da ta ne bo prav visoka.


Prijavi napako v članku