Operacijski sistemi
19.03.2009 11:30
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenovljeni Microsoftov seznam izboljšav za Okna 7

Windows 7
Windows 7


Novi operacijski sistem obeta veliko!

Microsoft je javnosti predstavil prenovljeni seznam izboljšav, ki jih nameravajo njihovi programerji vgraditi v zadnjo razvojno različico operacijskega sistema Windows 7 (release candidate). Prva novost, ki jo zagotovo ne bomo spregledali, je možnost hitrega in enostavnega predogleda posameznih instanc zgolj s prehodom kazalca računalniške miške. Na nivoju Nadzorne Plošče je Microsoft izboljšal dostop do posameznih instrumentov in je poskrbel za priročen seznam, kjer se nam bodo izpisovael najbolj pogosto uporabljene funkcije.

Za naprave opremljene z zasloni, občutljivimi na dotik, pa bodo programerji zagotovili večtočkovne tehnologije tudi na nivoju Windows Explorerja. V orodju Windows Explorer bo za vsako datoteko prikazana celotna pot in ne samo ime tiste mape, kjer se določeni element nahaja. Zadnja razvojna različica operacijskega sistema Windows 7 bo zagotavljala tudi nadvse hiter dostop do posamičnih aplikacij, ki so na voljo v žepnih računalnikih in drugih prenosnih napravah.

Prenovljena Okna 7 bodo prinesla še številne druge nadgradnje, med drugim novo “overlay” ikono, ki se bo odpirala ob lokalni povezavi brez dostopa do svetovnega spleta, možnost zaklepa računalnika z ohranjevalnikom zaslona in povečano zvokovno zanesljivostjo. Vse novitete zadnje razvojne različice operacijskega sistema Windows 7, ki bo na voljo kmalu, so dosegljive na naslovu http://blogs.msdn.com/e7/archive/2009/03/13/a-few-more-changes-from-beta-to-rc.aspx .

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku