Strojna oprema
26.04.2007 14:11

Deli z drugimi:

Share

Premiere izbral entavio

Družba SES ASTRA je napovedala, da je plačljiv-TV oddajnik Premiere podpisal dogovor za uporabo SES ASTRA digitalne satelske platforme entavio v Nemčiji. Z začetkom 1. septembra 2007 bodo novim strankam Premiere ponudili programe
Premiere tudi preko entavio. S tem dogovorom, entavio dosega prvo pomembno plačljivo – TV stranko za njegove tehnične storitve. Entavio upravičenim prejemnikom omogoča, da bodo široko prisotni na tržišču.

Nov dogovor tudi izboljšuje sposobnost SES ASTRE, da ponudi vsem oddajnikom dostop do več kot 2.5 milijona Premiere in Premiere-upravičencem satelitske sprejemnike TV v nemških gospodinjstvih. SES ASTRA bo nadaljevala s ponudbo tega dostopa do drugih programskih operaterjev pod nepristranskimi in transparentnimi pogoji. SES ASTRA bo na tak način dodatno povečala privlačnost njenih storitev v portfelju oddajnikov.

“Dogovor s Premiere je veliko korak naprej za entavio, in nam omogoča kritično maso za prihajajoče tržišče in je začetek naše nove satelitske povezanosti”, je povedal Ferdinand Kayser, predsednik in generalni direktor SES ASTRA. “sama pozicija entavio kot odprta in nepristranska tehnična satelitska platforma omogoča gospodinjstvom s satelitsko opremo dostop do celotne vrste digitalnih TV programov, in prav tako omogoča programskim operaterjem dostop do teh gospodinjstev. SES ASTRA na ta način dodatno krepi njeno pozicijo kot nepristranski tehnični izvajalec storitev za oddajnike in oblikuje obsežno osnovo za razširjeno ponudbo in večjo konkurečnost na plačljivem -TV tržišču.”

Georg Kofler, generalni direktor v Premiereu: “Veseli nas, da smo del tako pomembnega projekta pri povečanju digitalizacije pravic od začetka. Usmerjen digitalni TV sprejemnik s pametno kartico je koncept bodočnosti. Entavio se bo razvijal z Premiereom – in Premiere z entavio. Na osnovi tehnične in ekonomske podpore SES ASTRA, bo entavio kmalu postal pomemben igralec na tržišču digitalne TV. Razen tega, sprejemanje Premiere programov s pomočjo entavia bo v nekaj letih postalo tako preprosto in pristno za milijone TV uporabnikov kot je sprejemanje telefonskega klica.“


Prijavi napako v članku