Računalništvo, telefonija
01.08.2006 09:59

Deli z drugimi:

Share

Preko 250 informatikov na Tednu brezplačnega izobraževanja


V informatiki je dodatno izobraževanje še kako pomembno.

Z namenom promocije informacijske panoge in znanj, ki so trenutno najbolj aktualna, je bil v Ljubljani med 11. in 19. julijem 2006 organiziran “Teden brezplačnega izobraževanja”. Namenjen je bil vsem, ki se ukvarjajo z informatiko (IT), oziroma jih to področje zanima.

Od sicer 350 prijavljenih udeležencev, kar je za slovenske razmere precejšnja številka, se je Tedna brezplačnega izobraževanja dejansko udeležilo dobrih 250 informatikov.

Predavanja so pokrivala predvsem tista področja, ki jih zaposleni v panogi ne poznajo ali poznajo premalo. Temu ustrezen je bil tudi pozitiven odziv udeležencev. Med ostalim so je bilo slišati poudarke, da je takšno izobraževanje brez komercialne usmerjenosti na določene programske izdelke v trenutni ponudbi na slovenskem trgu zelo osvežujoče, da jih je kakovost izobraževanj pozitivno presenetila in da si želijo, da bi se projekt nadaljeval tudi v prihodnje.

Z odzivom udeležencev in uspehom projekta je zadovoljen tudi nosilec in organizator, podjetje Housing Co. d.o.o. iz Ljubljane. Njegov predstavnik, Mitja Koželj pravi: “V panogi, ki se ves čas spreminja in v katero vstopajo številni novi mladi posamezniki, so potrebne tudi aktivnosti za njeno promocijo. To je naloga vseh nas, ki delamo v IT industriji. Le tako bomo zagotavljali ustrezne, šolane kadre in prispevali k napredku celotnega gospodarstva. Ob tem bi se rad zahvalil tudi vsem partnerskim podjetjem, ki so sodelovala pri projektu”.

Organizator je že napovedal ponovitev dogodka naslednje poletje, pri čemer bo poskušal k sodelovanju pritegniti tudi druge ponudnike znanja na področju informacijske tehnologije.


Prijavi napako v članku