Spletni brskalniki
10.09.2010 14:58
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preizkusimo brskalnik Mozilla Firefox 4 Beta 5

Spletni brskalnik Mozilla Firefox 4 Beta 5 se lahko pobaha s strojno pospešenim grafičnim podsistemom.
Spletni brskalnik Mozilla Firefox 4 Beta 5 se lahko pobaha s strojno pospešenim grafičnim podsistemom.

Priljubljeni poskusni spletni brskalnik Mozilla Firefox 4 je pred kratkim »doživel« že peto različico (Beta 5). Nova inačica spletnim deskarjem prinaša še všečnejši grafični vmesnik ter se osredotoča na spletne večpredstavnostne vsebine. Programerji so nekoliko izboljšali še sistem, ki med deskanjem po svetovnem spletu skrbi za varovanje osebnih podatkov.

Novi spletni brskalnik Mozilla Firefox 4 Beta 5 je bogatejši za funkcionalnost strojno-pospešenega grafičnega podsistema, ki koristi moč jedra grafične kartice (Direct2D). S tem je novinec lahko kos celo najtežjim nalogam, kot so povečevanje slik, predvajanje spletnih videoposnetkov, prikazovanje zahtevnejših animacij in podobno. Ker brskalnik za te namene koristi moč jedra grafične kartice, je osrednji procesor posledično manj obremenjen. To funkcionalnost lahko koristijo le uporabniki Microsoftovih operacijskih sistemov Windows Vista in 7.

Končna različica spletnega brskalnika Mozilla Firefox 4 bo na voljo za prenos šele 15. oktobra. Če bi vseeno že sedaj želeli preizkusiti prednosti novinca, je ta na voljo za prenos na spletni strani http://www.mozilla.com/en-US/firefox/beta/. Če prisegate le na končne inačice Ognjene lisice, je trenutno na voljo različica 3.6.9. Ta je bogatejša za varnostno funkcionalnost X-Frame-Options, ki preprečuje tako imenovane napade z uporabo navzkrižnih skript (clickjacking). Spletni brskalnik Mozilla Firefox 3.6.9 je dosegljiv na spletni strani http://www.mozilla.com/sl/.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku