Računalništvo, telefonija
26.05.2020 07:58
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pozor. Netflix bo samodejno ukinil neaktivne račune!

Ponovna aktivacija uporabniškega računa bo možna, vendar le v roku 10 mesecev po izvedeni samodejni deaktivaciji računa.
Ponovna aktivacija uporabniškega računa bo možna, vendar le v roku 10 mesecev po izvedeni samodejni deaktivaciji računa.

Ameriška družba za pretakanje video vsebin Netflix je že dlje časa na voljo v večjem številu držav po svetu, vključno s Slovenijo. To ne preseneča, saj ponuja vsebine, ki se zlahka prikupijo tudi najzahtevnejšim uporabnikom. Ker zaradi tega posledično število naročnikov narašča z vrtoglavo hitrostjo, so pri podjetju Netflix sprejeli odločitev, da bodo pričeli s samodejnim ukinjanjem uporabniških računov, ki že dalj časa niso bili aktivni oziroma uporabjeni.

Samodejno ukinjanje uporabniških računov bo doletelo tiste uporabnike, ki svojega uporabniškega računa niso uporabili v obdobju enega leta. Poleg tega bodo enake storitve deležni tudi uporabniki, ki so prenehali spremljati vsebino na portalu Netflixa pred več kot dvema letoma. Vsi ti uporabniki bodo seveda najprej prejeli elektronsko sporočilo z obvestilom, da jim »grozi« izključitev računa v kolikor te odločitve ne ročno prekličejo s klikom na povezavo.

Ponovna aktivacija uporabniškega računa bo možna, vendar le v roku 10 mesecev po izvedeni samodejni deaktivaciji računa. Netflix poudarja, da gre v tem primeru za zelo majhno število njihovih uporabnikov, in sicer manj kot 0,5 odstotkov celotnega števila uporabnikov. Poleg tega uporabniki, ki storitve ne uporabljajo, posledice te odločitve ne bi smele preveč prizadeti.


Prijavi napako v članku