Računalništvo, telefonija
19.12.2016 13:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pozor! Igra Super Mario Run za Android ne obstaja, zato pazite kaj prenašate

Pozor! Igra Super Mario Run za Android ne obstaja, zato pazite kaj prenašate
Pozor! Igra Super Mario Run za Android ne obstaja, zato pazite kaj prenašate

Brez dvoma smo vsi uporabniki Androida žalostni, ker je Nintendo izdal prvo Super Mario igro ekskluzivno za iOS (in to ravno zdaj pred prazniki), vendar naj vas radovednost ne premami, kajti lahko se pošteno uštejete. Če slučajno naletite na Super Mario Run APK (Android application package), ki vam obljublja nepozabno igralsko doživetje na vaši Android napravi, potem se hitro obrnite in pojditečim dlje stran.

Gre namreč za idealno situacijo, v katero vas želijo napeljati zlobneži: Novi hit na področju mobilnih iger, ki pa ga milijoni uporabnikov ne morejo preizkustiti, vendar si to močno želijo. Pojavi se APK, ki je “zamaskiran” kot igra, vendar v resnici pa se za to masko skriva zlonamerna programska oprema.

Ta na vas ne more vplivati, če jo pustite pri miru in preprosto nadaljujete čakanje na Android verzijo. Na različnih spletnih straneh boste opazili povezave do lažnih verzij Super Maria, vendar ne klikajte, ne prenašajte in ne verjemite njihovim obljubam. Tudi, če vam najboljši prijatelj pošlje email, ki pravi, da pa tokrat res gre za 100 % legitimno zadevo, ne nasedajte. Počakajte da Nintendo objavi uradno verzijo, kar naj bi se zgodilo enkrat naslednje leto (upamo).

Nič od tega pa za Android ni povsem novo. Ko je igra Pokemon Go v trenutku postala najbolj zaželjena stvar na svetu, so oportunistični hekerji zlorabili potezo podjetja Niantic Lab, ki je nekoliko z zamikom izdal Android verzijo, saj so se takoj pojavili APK-ji “zamaskirani” kot resnične igre. Tudi trgovina Play ni bila imuna. Hekerji so prevzeli celotni nadzor nad telefoni uporabnikov lažnih Pokemon Go iger. Še enkrat, počakajte na uradno verzijo, če ne želite, da se vam pripeti karkoli podobnega.

Kdaj prihaja Super Mario za Android?

Nintendo ni naznanil datuma izida Android verzije prve Super Mario igre, vendar lahko sklepamo, da delajo vse kar je v njihovi moči, da bi ta datum prišel karseda čim prej. Glede na uspeh iOS verzije, ni dvoma, da si Nintendo želi uspeti tudi z Android verzijo.

Torej kaj naj Android uporabnik naredi? Glede na to, da je malo verjetno, da bo menjal svoj telefon za iPhone, lahko igra Super Mario Run na telefonu prijatelja ali pa preizkusi testno verzijo v Apple Storu.


Prijavi napako v članku