Računalništvo, telefonija
08.01.2021 11:34

Deli z drugimi:

Share

Povsem novi Xiaomi Mi 10i za zahtevnejše

Xiaomi Mi 10i za malo denarja ponuja veliko.
Xiaomi Mi 10i za malo denarja ponuja veliko.

Nedavno predstavljeni pametni mobilni telefon Xiaomi Mi 11 je presenetil tudi največje poznavalce trga mobilne telefonije, saj je novost kot prva opremljena z vrhunskim mobilnim procesorjem Snapdragon 888 podjetja Qualcomm. Ta ponuja še osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in 128 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov UFS 3.1 oziroma 12 gigabajtov sistemskega pomnilnika in 256 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov (odvisno od različice). Novost se ponaša še z zaslonom AMOLED s 17,3-centimetrsko oziroma 6,81-palčno diagonalo, ločljivostjo 3.200 x 1.440 slikovnih točk in 120 herčno frekvenco osveževanja. Glavni digitalni fotoaparat pa je opremljena s slikovnim tipalom ločljivosti 108 milijonov slikovnih točk.

Čeprav so pametni mobilni telefoni Mi 11 v središču pozornosti, so pri podjetju Xiaomi preipravili povsem novi model družine Mi 10. Tu gre za pametni mobilni telefon Xiaomi Mi 10i, ki je trenutno naprodaj le na indijskem trgu, kmalu pa naj bi bil na voljo tudi drugod po svetu. Tu sicer gre za napravo srednjega cenovnega razreda, saj je opremljena z mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 750G. Čeprav slednji ne ponuja enake zmogljivosti kot novejši Snapdragon 888, bo ta brez težav opravil tudi z zahtevnejšimi nalogami, zato je primeren tudi za zahtevnejše.

Preostala strojna oprema pametnega mobilnega telefona Xiaomi Mi 10i prav tako ni od muh. Ta namreč obsega šest oziroma osem gigabajtov sistemskega pomnilnika (odvisno od različice) ter vgrajeni pomnilnik kapacitete 64 gigabajtov oziroma 128 gigabajtov. Za zajem fotografij in opravljanje videokonferenc je na voljo kar pet slikovnih tipal, pri čemer so za fotografiranje na voljo tipala ločljivosti 108 milijonov slikovnih točk, osem milijonov slikovnih točk ter dve tipali ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk, za videokonference pa ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk. Dovolj dolgo avtonomijo zagotavlja baterija kapacitete 4.820 miliamper ur, na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen mobilni operacijski sistem Android 10. Za vstopno različico pametnega mobilnega telefona Xiaomi Mi 10i je treba odšteti zgolj preračunanih 235 evrov.


Prijavi napako v članku