Računalništvo, telefonija
16.03.2020 10:00

Deli z drugimi:

Share

Potrebujete odvetnika?

Marsikdaj se pri komunikaciji med podjetji in uporabniki zalomi. V tem primeru se najprej obrnemo na kontakt podjetja, nato pa še na pristojne institucije ali odvetnike, ki pa največkrat veliko zaračunajo. Kaj če nam odvetniških stroškov ne bi bilo potrebno plačati?
Potrebujete odvetnika?
Potrebujete odvetnika?

Kolikokrat ste morda prevozili rdečo luč, prekoračili omejitev hitrosti, čakali na okencu na občini, imeli težavo z zadnjim letom, prejeli marketinški klic,…?

Verjetno se vam je pripetila vsaj ena stvar izmed zgoraj navedenih. Kako ste jo rešili? Najverjetneje ste kazen plačali, čakali v vrsti in kontaktirali podporo uporabnikom, katera se vam je samo opravičila in za nevšečnosti ni ničesar naredila. Kaj, ko bi lahko vse to spremenili?

Tudi to se je vprašal britanski študent, kateri je razvil spletno platformo DoNotPay. Gre za preprosto spletno stran, kjer naj bi vas zastopal odvetnik, ki pa je v bistvu robot. Gre za umetno inteligenco, katera v trenutku preuči vaš primer in zahteva v vašem imenu rešitev.

V ZDA tako že pomaga pri prometnih prekrških, vlaganju državnih dokumentov, letalskih pritožbah, iskanju brezplačnega denarja, čakanju v virtualni vrsti (pri klicih), ter celo pri nadležnih marketinških klicih.

Sicer so te storitve na voljo zgolj v ZDA, sta pa za nas na voljo dve zelo zanimivi storitvi.

Prva, katera omogoča, da delimo svoje podatke za prijavo pri spletnih ponudnikih, kot je Netflix med druge uporabnike varno, brez da bi delili gesla in pri tem še avtomatično zaslužimo.

Druga pa omogoča, da naložimo nadležne pogoje uporabe, na katere naletimo ob registracijah na posameznih spletnih straneh, platforma pa na hitro preleti med tekstom in poišče skrite “pogoje”, kateri lahko zelo vplivajo na našo zasebnost,…


Prijavi napako v članku