Računalništvo, telefonija
25.09.2011 10:41
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Posvetovanje o informatiki v energetiki

Posvetovanje o informatiki v energetiki (PIES) je posvetovanje, ki je namenjeno informatikom in v splošnem vsem, ki v energetskih podjetjih tako ali drugače delajo na področju informacijskih tehnologij.
Posvetovanje o informatiki v energetiki (PIES) je posvetovanje, ki je namenjeno informatikom in v splošnem vsem, ki v energetskih podjetjih tako ali drugače delajo na področju informacijskih tehnologij.

Posvetovanje o informatiki v energetiki (PIES) je posvetovanje, ki je namenjeno informatikom in v splošnem vsem, ki v energetskih podjetjih tako ali drugače delajo na področju informacijskih tehnologij. Dejstvo je, da je energetika močna gospodarska panoga, ki ima svoje posebnosti in posledično svoje značilnosti tudi na področju informatike: specifični problemi, tehnologije, informacijske rešitve itd.

Na PIES so vedno povabljeni vrhunski strokovnjaki, ki kot vabljeni predavatelji udeležencem predstavijo najbolj aktualne teme v danem trenutku.

Gre za izvrstno priložnost za seznanjanje s stanjem in novimi trendi na tem področju ter za nadvse koristno izmenjavo mnenj in izkušenj. Dosedanji udeleženci PIESa so udeležbo označili kot zelo koristno.

Letošnja novost je Poslovni PIES, ki je namenjen vodstvenim kadrom na področju energetike: ljudem, ki sprejemajo odločitve ter postavljajo strateške usmeritve v podjetjih, zavodih in državnih organih s področja energetike. Tematike posvetovanja za PIES 2011 bodo izhajale iz ključnih področij NEP in energetskega zakona in bodo obravnavane predvsem v kontekstu informacijskih tehnologij in njihove vloge pri teh tematikah.

Na dogodku bodo dva do trije eminentni gostje iz tujine predstavili za udeležence aktualne teme s poudarkom na posredovanju svojih izkušenj iz okolij, iz katerih prihajajo. Dogodek bo postregel z dvema okroglima mizama. Prva pokriva področje reorganizacije slovenske energetike in vloge informatike v tem procesu. Druga pa področje uvajanja informacijske podpore delovanju pametnih omrežij.

Četrto posvetovanje PIES je torej že neke vrste tradicija, zato vas v času med 16. 11. in 18. 11. 2011 vabimo v Hotel Bernardin v Portorožu, kjer nam lahko tudi vi s svojimi znanji, idejami in izkušnjami pomagate pripraviti še eno uspešno srečanje.


Prijavi napako v članku