Telefoni
01.05.2023 07:51
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poskusni Android 14 tudi za uporabnike telefonov Nothing

Podjetje Google je že pred časom izdalo najnovejšo različico najbolj znanega mobilnega operacijskega sistema na svetu – Android 13. Ta je že kar nekaj časa na voljo za novejše pametne telefone. Ker pa razvoj gre naprej, so pri podjetju Google nedavno najavili, da pripravljajo njegovega dostojnega naslednika. Gre za Android 14.

Poskusna različica operacijskega sistema Android 14 je sicer že na voljo za prenos. Novost je bila pričakovano takoj na voljo lastnikom pametnih mobilnih telefonov Google Pixel. Na seznamu podprtih naprav najdemo pametne mobilne telefone Pixel 4a 5G, Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7 in Pixel 7 Pro. Nedavno pa se je temu projektu pridružilo še podjetje Nothing.

Programerji podjetja Nothing bodo poskrbeli za odlično integracijo novega operacijskega sistema Android 14 v njihov mobilni operacijski sistem Nothing OS. To pomeni, da bo novi Android povsem prilagojen pametnim mobilnim telefonom podjetja Nothing. Hkrati pa bo s tem zagotovljeno, da bodo uporabniki prejeli končno različico mobilnega sistema Android 14 takoj, kot bo ta na voljo – oktobra letos.

Novi mobilni operacijski sistem Android 14 bo prinesel številne novosti. Med vsemi pa gre izpostaviti predvsem funkcijo, ki bo omogočala sledenje mobilnim napravam tudi v primeru, da bodo te izključene. Pri tem bo uporabljeno čipovje Bluetooth, ki bo vedno aktivno. To bo oddajalo lokacijo naprave, kar bo lastniku omogočilo, da jo najde, v primeru, da jo izgubi ali mu je ukradena.

Najzanimivejša noviteta mobilnega operacijskega sistema Android 14 pa bo možnost kloniranja nameščenih aplikacij. To v praksi pomeni, da bo možno eno aplikacijo uporabljati v navezi z dvema uporabniškima računoma. Seznam aplikacij, ki jih bo mogoče klonirati, bodo določili programerji podjetja Google. Večinoma bo tu šlo za sporočilne programe, kasneje pa se bodo pridružili še druge mobilne aplikacije.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
android

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Zlati partner

Cambium Networks

Unit B2, Linhay Business Park Eastern Road Ashburton, United Kingdom, , Tel: +44 1364 655500
Internet je vozlišče inovacij in temelj sodobne družbe. Okolja, kjer je internet prosto dostopen in zanesljiv, beležijo nepredstavljiv razvoj. Internetna dostopnost pa ni samoumevna. ... Več