Računalništvo, telefonija
23.02.2020 13:17

Deli z drugimi:

Share

Pomnilniški ključ USB s certifikatom organizacije NATO!

Pomnilniški ključ Kingston IronKey D300 bo zlahka zaščitil naše podatke.
Pomnilniški ključ Kingston IronKey D300 bo zlahka zaščitil naše podatke.

Čeprav danes številne podatke shranjujemo v računalništvu v oblaku, moramo kakšne podatke še vedno shraniti na pomnilniški ključ USB. To je lahko pomembno zaradi same varnosti ali zaradi hitrega dostopa do podatkov kjerkoli in kadarkoli – tudi tam, kjer interneta nimamo na voljo. Medtem ko so bili še pred časom pomnilniški ključi veliki in dragi, danes dobimo majhen USB ključ z veliko kapaciteto in visoko varnostjo.

To še posebej drži za pomnilniški ključ Ironkey D300 podjetja Kingston, ki se poleg izjemne robustnosti in hitrosti prenosa podatkov, ponaša še z nadpovprečno varnostjo. Pomnilniški ključi IronKey D300, D300S in D300SM podjetja Kingston so namreč prejeli certifikat organizacija NATO, in sicer NIAPC (NATO Information Assurance Product Catalogue). To pomeni, da varnost pomnilniških ključev družine Ironkey D300 ustrezna v vseh državah članicah NATO, in se lahko uporablja tako za državne, civilne in vojaške namene.

Pomnilniški ključi družine Ironkey D300 podjetja Kingston so na voljo s podatkovnima vmesnikoma USB 2.0 in USB 3.1 Gen1, nanje pa lahko shranimo do osem gigabajtov (USB 2.0) oziroma 128 gigabajtov podatkov (USB 3.1 Gen1). Hitrost zapisa podatkov znaša 85 megabajtov na sekundo, hitrost branja podatkov pa kar 250 megabajtov na sekundo. Za šifriranje vsebine skrbi 256-vitni šifrirni algoritem AES v načinu delovanja XTS. Ker so novici pri delovanju zanesljivi, jim proizvajalec jamči kar pet letno garancijo.


Prijavi napako v članku