Računalništvo, telefonija
07.08.2011 12:07

Deli z drugimi:

Share

Playstation Vita na prodajne police šele prihodnje leto

Prenosna igralna konzola Sony PlayStation Vita navdušuje v  vseh pogledih.
Prenosna igralna konzola Sony PlayStation Vita navdušuje v vseh pogledih.

Pred časom smo poročali, da bomo izid najnovejšega člana Playstation družine, Playstation Vita, dočakali še v koncu letošnjega leta. A to so bile na žalost le pobožne želje igričarjev, ki pa se očitno ne bodo uresničile, saj je Sony izustil uraden datum izida.

Izvršni podpredsednik Sony korporacije, Kazuo Hirai, je namreč uradno naznanil, da bo Playstation Vita na voljo sicer že koncem letošnjega leta, a to se bo zgodilo, žal, le na japonskem, medtem ko bo ostali del sveta moral počakati na začetek prihodnjega leta.

Toda, kdaj natanko bomo lahko Playstation Vita pobrali z domačih prodajnih polic Kazuo Hirai ni želel komentirati.

Hirai je obenem zanikal še špekulacije, da bodo, zaradi Nintendove odločitve o znižanju cene prenosne konzolice 3DS iz 249 dolarjev na 169 dolarjev, tudi sami znišali ceno PS Vite. Cena slednje še vedno ostaja 249 dolarjev za Wi-Fi model in 299 dolarjev za Wi-Fi + 3G model.

Nove informacije o prenosni konzoli PS Vita bomo slišali že v nekaj tednik, ko bo v Nemčiji potekal GamesCom, v septembru pa bodo lahko obiskovalci igričarskega sejma Tokio Game Show prvič položili roke na Sonyjevo novo konzolico.


Prijavi napako v članku