Računalništvo, telefonija
07.06.2014 06:45
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 dejstev o Googlu, ki jih niste poznali

5 dejstev o Googlu, ki jih niste poznali
5 dejstev o Googlu, ki jih niste poznali

Vsak izmed nas uporablja vsaj eno Googlovo spletno storitev, saj so te že zašle v vsako poro našega življenja. Ne gre namreč le za ponudnika najboljšega spletnega brskalnika na svetu, saj ponuja še kartografski storitvi (Maps in Earth), elektronsko pošto (Gmail), spletno pisarno (Google Docs) in še mnogo več. Tudi ko uporabljamo mobilne naprave Android, je računalniški gigant »prisoten«, saj so Googlove storitve tu še bolj vgrajene v samo »jedro«. Ker pa le malokateri uporabnik dejansko pozna podjetje Google, so zanesenjaki združenja 5facts na spletnem portalu YouTube objavili videoposnetek, ki prikazuje pet najzanimivejših dejstev o računalniškem gigantu, ki nas spremlja že na vsakem koraku.

Zanesenjaki združenja 5facts so razkrili, da če zaposleni v podjetju Google umre, njegova žena ali mož prejema polovico njegove plače za nadaljnjih 10 let. Spletni iskalnik Google je v preteklih desetletjih doživel veliko sprememb, njegov logotip pa je bil postavljen na sredino spletne strani šele leta 2001, saj njegov upravitelj ni bil vešč programskega jezika HTML. Nič manj zanimiv ni podatek, da ko je napaka v programski kodi v lanskem letu povzročila petminutni izpad vseh Googlovih storitev, se je »količina« spletnega prometa na svetovni ravni zmanjšala za kar 40 odstotkov. Zaposleni v podjetju Google nosijo vzdevek »Googlers«, medtem ko so novici imenovani »Nooglers«. Kot zadnjo zanimivost so zanesenjaki združenja 5facts navedli dejstvo, da je vsak dan v spletni iskalnik Google vnesenih kar 15 odstotkov iskalnih nizov, ki predhodno niso bili nikoli uporabljeni.

Videoposnetek petih zanimivih dejstev o podjetju Google si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi bit.ly/5facts-Google.


Prijavi napako v članku