Računalništvo, telefonija
22.06.2010 11:00
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

6-jedrna svežina

Fujitsu je predstavil dva nova modela osebnih računalnikov ESPRIMO, ki sta narejena na najnovejši platformi AMD za osebne računalnike. Kombinacija šest-jedrnih procesorjev AMD in Fujitsujeve tehnologije, poslovnim uporabnikom zagotavlja najvišjo zanesljivost in vrhunsko delovanje tudi pri najbolj zahtevnih in kompleksnih nalogah.
Novi Esprimo s 6-jedrnim procesorjem
Novi Esprimo s 6-jedrnim procesorjem

Modela osebnih računalnikov, ESPRIMO E5645 in ESPRIMO P5645, delujeta z močjo novega šest-jedrnega procesorja AMD Phenom™ s Turbo Core tehnologijo. Šest-jedrni sistem uporabnikom prinaša visoko zmogljivost, podpira intenzivno uporabo zahtevnih in številnih programov, pri tem pa so individualnim jedrom dodeljene različne operacije.

Nova ESPRIMO osebna računalnika sta primerna tudi za uporabnike, ki potrebujejo več ekranov hkrati, saj imata PCI vhoda za razširitev sistema z dvema zmogljivima grafičnima karticama. Tako se lahko v sistem povežejo štirje ekrani hkrati, digitalna vhoda pa zagotavljata večjo kakovost slike kot analogni VGA vhod. Korist za uporabnika predstavlja tudi hitra povezava zunanjih naprav s PC-jem, saj sta oba modela prilagojena uporabi hitrih I/O kartic kot so USB 3.0.

Zelena tehnologija novih modelov odseva inovacijo, zmogljivost in odgovornost do okolja. Modela ESPRIMO E5645 in ESPRIMO P5645 imata matično ploščo, ki ne vsebuje halogena, zmogljive procesne kapacitete pa zagotavljajo hitro delovanje ter visoko energetsko učinkovitost. Nova modela odlikuje tudi tiho delovanje, manj je potrebnega upravljanja in vzdrževanja ter sistemskih posodobitev. ESPRIMO E5645 in ESPRIMO P5645 sta primerna za vse, ki uporabljajo več zahtevnih programov hkrati ter podjetja, ki potrebujejo računalniško opremo z najvišjo zmogljivostjo po ugodni ceni.

ESPRIMO modeli so na voljo v več različicah. Glede na potrebe lahko uporabniki izbirajo med modelom z eno-jedrnim procesorjem AMD Sempron in dvo-jedrnim procesorjem AMD Athlon II X2, ki sta primerna za manj zahtevne poslovne programe. Pri večji intenzivnosti jih nadgrajujeta štiri-jedrni procesor AMD Phenom II X4 ter šest-jedrni procesor AMD Phenom II X2 za bolj zahtevne naloge.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku