Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
Varnost
05.06.2023 07:00

Deli z drugimi:

Share

Trend plačevanja s kriptovalutami se iz Hrvaške seli v Slovenijo

Digitalna revolucija je prodrla v vse vidike našega življenja, in kako plačujemo ni izjema.

Kriptovalute so se pojavile kot transformativna sila, ki podjetjem zagotavlja inovativno možnost plačila, ki presega geografske meje in vključuje digitalno gospodarstvo. V Sloveniji, kjer industrija IT cveti in je tehnološki napredek v ospredju, je vključevanje plačil s kriptovalutami lahko strateška prednost za podjetja, ki želijo ostati v ospredju.

Kako integrirati kriptovalute kot možnost plačevanja? Hrvaška je lahko odgovor. V zadnjih nekaj letih so se nekatera največja hrvaška podjetja (Konzum, Hrvaška pošta, Tifon bencinske postaje …) odločila stopiti na pot plačevanja s kriptovalutami.

Uporabili so sistem PayCek hrvaškega zagonskega podjetja Electrocoin, ki lastnikom kriptovalut dovoljuje plačevanja z valutami Bitcoin, Ether, XRP, EOS in še vrsto drugih. Premišljen pristop k plačevanju je hrvaškim podjetjem zagotovil dostop do novih ciljnih skupin – lastnikov kriptodenarnic, ki doslej niso imeli možnosti koriščenja svojih naložb.

Hrvaška je dokaz, da kriptovalute lahko uporabljamo za vsakdanje nakupe. PayCek želi s svojo paleto naprednih funkcij tudi slovenskim podjetjem omogočiti, da izkoristijo potencial kriptovalut in sprejmejo prihodnost digitalnih transakcij.

PayCek je že v Sloveniji

PayCek je že prestopil slovensko mejo in se zasidral v nekaterih slovenskih podjetjih. Če ste kdaj koli po Googlu iskali računalniško opremo, mobilne telefone ali morda vstopnico v svet električne mobilnosti, ste zagotovo naleteli na slovensko spletno IT trgovino Mobos.si.

Mobos.si je tako med prvimi, ki slovenskim kripto lastnikom omogoča koriščenje svojih dragocenih valut za nakup elektronike. Odločili so se za sistem PayCek podjetja Electrocoin, ki omogoča plačevanje s 16 različnimi kriptovalutami, vključno z Bitcoinom (BTC), Etherom (ETH), Bitcoin cashom (BCH), Ripple (XRP), Stellar Lumenom (XLM), Tetherom (USDT), Litecoinom (LTC), Dogecoinom (DOGE) in drugimi.

Postopek plačevanja je enak klasičnim pristopom. Enostavno napolnite košarico, pri izhodu izberete plačevanje s kriptovalutami in na seznamu izberete, s katero valuto boste plačali. Odprite svojo kriptodenarnico, skenirajte QR kodo in Mobos.si bo v le nekaj trenutkih prejel vaše plačilo in odposlal izdelke. Ker je tečaj kriptovalut nepredvidljiv in volatilen, PayCek v trenutku nakupu zamrzne vrednost kriptovalute, vse dokler ne boste zaključili transakcije.

paycek

Kaj je prepričalo Mobos.si za integracijo sistema PayCek?

PayCek razume edinstvene zahteve in izzive, s katerimi se soočajo slovenska podjetja. S podobnimi izzivi so se srečevali tudi na Hrvaškem in pridobljene izkušnje bodo uporabili tudi pri slovenskih podjetjih.

Sistem je bil zasnovan tako, da je usklajen z lokalnim regulativnim okvirom in standardi skladnosti, kar zagotavlja, da lahko podjetja sprejmejo plačila v kriptovalutah in hkrati upoštevajo ustrezne zakone in predpise v Sloveniji. Platforma PayCek je tako že pred vstopom v Slovenijo poskrbela, da bo za slovenska podjetja, kot je Mobos.si, prehod na nov način plačila neboleč.

Ena od pomembnih lastnosti plačilnega sistema PayCek je njegova celovita podpora širokemu naboru kriptovalut. Kot smo že omenili, Mobos.si dovoljuje plačevanje s kar 16 različnimi kriptovalutami. Večvalutna podpora izboljša fleksibilnost obstoječega sistema za plačevanje in podjetju omogoča, da razširijo svoj tržni doseg, tako lokalno kot globalno.

Nestanovitnost kriptovalut je za številna podjetja zaskrbljujoča. PayCek to tveganje zmanjšuje, saj ponuja takojšnjo pretvorbo prejetih kriptovalut v fiat valute, kot je evro. Transakcije so hitre, provizije pa bistveno nižje od tradicionalnih načinov plačila, kot so kreditne kartice. Celoten postopek pa je lahko opravljen brezstično.

Varnost je v digitalni sferi izjemnega pomena, zato PayCek daje prednost zaščiti transakcij in podatkov strank. Platforma vključuje napredne šifrirne protokole, varne transakcijske kanale in upošteva najboljše industrijske prakse. Mobos.si in ostala slovenska podjetja lahko mirno sprejemajo plačila v kriptovalutah, saj se zavedajo, da jih PayCek robustni varnostni ukrepi ščitijo pred morebitnimi grožnjami.

Integracija PayCeka v obstoječo plačilno infrastrukturo in računovodske sisteme je enostavna po zaslugi prilagodljivega programskega vmesnika (API). Sistem lahko zelo preprosto integrirate v spletno trgovino, za plačevanje pa je na voljo pregleden spletni POS terminal. Enostavna integracija zmanjšuje možnost morebitnih motenj v poslovanju, hiter prehod pa podjetjem sporoči, da so kriptovalute lahko enakovredne tradicionalnim načinom plačila.

Poleg tega PayCek zagotavlja namensko 24/7 tehnično podporo, ki podjetjem pomaga v celotnem procesu uvajanja, s čimer zagotavlja, da bodo vsa vprašanja ali težave nemudoma obravnavane.

Ste PayCek opazili še v nekaterih drugih slovenskih podjetjih?

Vzgledu spletne trgovine Mobos.si so sledili še nekatera največja imena. Polleo Sport, eden najbolj znanih prodajalcev športne opreme v Sloveniji, se je prav tako odločil razširiti svoj portfelj s sistemom PayCek.

Že nekaj časa pa lahko slovenski kupci uporabijo kriptovalute za nakup ekskluzivnih ur blagovne znamke Rolex, Tudor, Cartier in ostale. Slovenski zastopnik Malalan je tako med prvimi, ki je v kriptovalutah uvidel priložnost za širjenje svojega dosega.

S prilagojenimi funkcijami za slovenski trg, podporo za več valut, takojšnjo pretvorbo fiat valut, zanesljivimi varnostnimi ukrepi, možnostmi brezhibne integracije in namensko tehnično podporo PayCek zagotavlja celovito platformo, ki slovenskim podjetjem omogoča, da brez zadržkov sprejmejo prihodnost digitalnih transakcij.

Za še več informacij obiščite spletno stran www.paycek.io ali pa jim pišite na info@paycek.io.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Bitcoin kriptovalute kripto denarnice


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več