Računalništvo, telefonija
22.05.2019 16:01

Deli z drugimi:

Share

Pametna očala Google Glass so nazaj: boljša, hitrejša in manj “piflarska”

Pametna očala Google Glass so nazaj: boljša, hitrejša in manj "piflarska"
Pametna očala Google Glass so nazaj: boljša, hitrejša in manj "piflarska"

Google je naznanil izid nove izdaje svojih pametnih očal Glass, Glass Enterprise Edition 2. Prav tako kot prejšnja izdaja modela očal so nova narejena posebej za poslovno rabo oz. natančneje industrijsko rabo. Po Googlovih podatkih so nova očala Glass hitrejša, poganja pa jih Qualcommov Snapdragon XR1 procesor, ki je posebej narejen za VR in AR tehnologijo in produkte, ki se vežejo na ti dve tehnologiji. Ne glede na to bi lahko za Google Glass rekli, da gre v večji meri za “pomožno realnost” – delujejo kot “heads-up” ekran, kjer se slika projecira na oko uporabnika in ne primer naprave, kjer se slika projecira v realni svet.

Pametna očala Enterprise Edition 2 imajo večjo, bolj zmogljivo baterijo, zahvaljujoč se partnerstvu s podjetjem Smith Optics pa je tudi celoten izgled očal bolj “normalen” in manj “piflarski”, saj imajo odslej očala bolj dodelane okvirje. Očala se lahko pohvalijo z dodatno izboljšano kamero, prav tako jih po novem poganja Android. Google je dodal še podporo za “Android Enterprise Mobile Device Management”.


Medtem, ko ste morda presenečeni, da v letu 2019 berete o novih očalih Google Glass, prihod modela Enterprise Edition 2 ni edina stvar, ki je šokirala. Verjetno se spomnite originalnih očal Google Glass, za katere je večina trdila, da so popoln strel v prazno in velik glavobol za Google, kar se tiče vprašanja zasebnosti in varstva podatkov. Zato se je Google kar hitro odločil, da se s pametnimi očali osredotoči na poslovne uporabnike v industriji.


Google celo pravi, da je svojo Glass ekipo prestavil iz Google X divizije in jih priključil jedru podjetja, kar samo kaže, kako resno je Google začel jemati razvoj produkta Google Glass. Ne glede na to, še vedno ne smemo pričakovati kakršnekoli komercialne verzije, ki bi bila namenjena maloprodaji. Enterprise Edition 2 stanejo 999 ameriških dolarjev, kar je precej manj od cene originalnih Google Glass očal, za katere je bilo potrebno odšteti 1.500 ameriških dolarjev. Zanimanje podjetij za nova očala naj bi bilo kar veliko, saj mnoga menijo, da bi jim lahko koristila pri poločenih delovnih procesih.


Prijavi napako v članku