Telefoni
11.04.2014 11:49
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pakete nam bodo kmalu dostavljali kar leteči roboti

Klasično dostavno službo naj bi že v bližnji prihodnosti nadomestili leteči roboti!
Klasično dostavno službo naj bi že v bližnji prihodnosti nadomestili leteči roboti!

Ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Amazon je konec lanskega leta zatrdil, da bodo lahko že leta 2015 njihove pakete končnim uporabnikom dostavljali kar leteči roboti. Ti naj bi poskrbeli za neposredno dostavo paketov iz Amazonovega skladišča do kupčevih vrat, celoten »proces« pa naj bi trajal le pičlih 30 minut. Kot vse kaže bi lahko novi način dostave zaživel že letos, saj pri podjetju Amazon trenutno preizkušajo že peto in šesto generacijo letečih robotov, kmalu pa bodo pričeli preizkušati še sedmo in osmo generacijo novosti.

Izvršni direktor podjetja Amazon Jeff Bezos je prepričan, da bo kmalu postalo jasno, kateri leteči robot bo kos zahtevni nalogi dostave paketov končnim porabnikom. Ker naj bi podjetje Amazon od ameriške letalske uprave dovoljenje za uporabo tovrstnih letečih plovil pridobilo že v prvi polovici letošnjega leta, bi ti lahko stopili v uporabo še pred koncem leta. Novost bo sprva kakopak na voljo le ameriškim uporabnikom spletne prodajalne Amazon, nekoliko kasneje pa naj bi prispela še v Evropo.

Kako bodo leteči roboti v okviru storitve Prime Air dostavljali pakete končnim kupcem si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/Prime-Air.


Prijavi napako v članku