Triki in nasveti
16.06.2004 22:57
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ozvočimo Outlook

Outlook ponuja številne možnosti prilagoditev, med drugimi tudi opozarjanje na elektronsko pošto. Kaj ne bi bilo dobro, če bi nas Outlook opozarjal na prihajajočo elektronsko pošto z glasom tako, kot je bilo to videti že v prenekaterem futuristično obarvanem mailu. Saj nas vendar ni vedno poleg monitorja, da bi čakali napisa “You’ve got email”. Ali pa tisti “ta-dam”, ki ga slišimo ob vsakem prejetem mailu, tudi ob spamu. To kar izklopimo (Tools > Options > Other > Advanced Options). Sedaj pa si poglejmo primer, kako nas bo Outlook opozoril na vsak email, ki pride od naše Micke.
Kot prvo si moramo ustvariti zvočno datoteko s končnico .wav. Lahko uporabimo že kakšno obstoječo datoteko, ki jo najdemo na disku, ali pa sami posnamemo zvočni zapis. Še najbolje pa je, da povabimo Micko pred naš mikrofon, zaženemo snemalnik v Start > Programs > Accessories > Entertainment > Sound Recorder in prepričamo Micko, da dahne: “Dragi, mail sem ti poslala”.
Sedaj, ko imamo na razpolago primerno .wav datoteko, sledi navodilo Outlooku, da to datoteko predvaja vsakokrat, ko dobimo mail od micka@mickaland.yu. Gremo v meni Tools > Rules Wizard. Skreirajmo novo pravilo (New) in v prvem koraku izberimo drugo opcijo, Start from a blank rule. Malo nižje izberimo postavko Check messages when they arrive. Z Next pojdimo naprej in v naslednjem koraku izberimo prvi pogoj: From people or distribution list. Kliknimo na podčrtano povezavo in izberimo iz kontaktov našo Micko. Namig: izberemo lahko več pošiljateljev ali celo distribucijsko listo, npr. naših kolegov na fakulteti – tedaj nas bo točno določen zvok opozarjal na prejeti mail iz točno določene skupine ljudi.
Pojdimo s postopkom naprej; sedaj pa obkljukajmo postavko play a sound. Kliknimo na podčrtano povezavo (a sound) in izberimo že pripravljeno zvočno datoteko .wav. Spet pojdimo naprej in če nimamo posebnih želja po izjemah, lahko do konca postopka samo še potrdimo vse korake. Zopet en namig: v zadnjem oknu ne obkljukajte postavke Run this rule now.., saj vam bo Outlook pričel ponavljati zvočni zapis za vsak mail od Micke, ki ga že imate v Inboxu.


Prijavi napako v članku