Igre
10.11.2016 11:06

Deli z drugimi:

Share

Mladi absolutno preveč časa namenjajo igranju spletnih iger!

Zasvojenost z igrami lahko vodi celo v smrt!
Zasvojenost z igrami lahko vodi celo v smrt!

Igranje računalniških iger je za mnoge razvedrilo in priljubljen način zabave. Težave nastopijo, ker se igralci pogosto ne zavedajo, kdaj prestopijo mejo med igranjem zgolj za sprostitev in stanjem, ko so od igranja iger že odvisni. Zaradi prekomernega igranja računalniških iger lahko pride celo do izčrpanosti, ta pa vodi v smrt. Doslej je bilo zaradi igranja iger zabeleženih že več smrtnih primerov, kar ne preseneča, saj je odvisnost od igranja iger precej hujša od kajenja ali alkoholizma.

Da je odvisnost od iger nevarna, pa je priznal tudi neimenovan 27-letni Britanec za spletni portal The Guardian. Ta je postal zasvojen s spletno igro »League of Legends«, saj jo je dan za dnem igral cele noči, in sicer po devet ur ali več nepretrgoma. Ko se je vpisal na fakulteto, je namesto s knjigo več časa preživel s tipkovnico in miško v roki. Fakultete seveda ni končal, zaradi odvisnosti od igranja računalniških iger ne hodi na delo v zelo kratkem času pa se je razšel tudi s punco.

V razvitih državah so težave z zasvojenostjo z računalniškimi igrami že tako velike, da morajo celo ustanavljati posebne klinike za odvajanje od njih. Zaradi tega strokovnjaki svetujejo, da moramo prenehati z igranjem spletnih računalniških iger takoj, ko želja po igranju preraste v odvisnost, to pa prepoznamo tako, da smo se pripravljeni za igranje iger odreči marsičemu, vključno službi in spanju. Ko pa enkrat zaradi iger izgubimo stik z realnostjo, pa se moramo zateči po pomoč k strokovnjakom.


Prijavi napako v članku