Računalništvo, telefonija
04.08.2019 14:41
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Osebni požarni zid za javna brezžična omrežja

WifiWall nas bo varoval pred zlonamernimi aktivnostmi na javnih omrežjih!
WifiWall nas bo varoval pred zlonamernimi aktivnostmi na javnih omrežjih!

Tako na prenosnih računalnikih kot pametnih mobilnih telefonih vse bolj pogosto dostopamo do družbenih omrežji, različnih e-poštnih računov, pogovornih aplikacij, oblačnih storitev v katerih shranjujemo pomembne datoteke, in tudi elektronskih bank, in sicer tako doma kot na poti. To je nedvomno veliko zasebnih podatkov, za katere nikakor ne želimo, da bi prišli v napačne roke. Še toliko bolj, če mobilne naprave uporabljamo takrat, ko smo priključeni na javna brezžična omrežja.

Povezovanje z brezplačnimi in odprtimi javnimi dostopnimi brezžičnimi točkami pa je vse prej kot varno, saj se lahko nanje povežejo tudi nepridipravi. Ker ta povezava ni ustrezno zaščitena, se lahko kaj hitro zgodi, da se zlonamerneži dokopljejo do zaupnih podatkov. Da bi podatke bolje zaščiti pred nepridipravi, pa so inženirji pripravili namenski osebni strojni požarni zid s prodajno oznako WifiWall 5.0GHz, ki je v predprodaji na voljo na spletnem portalu IndieGoGo.

Osebni strojni požarni zid WifiWall 5.0GHz lahko sočasno zaščiti do dve mobilni napravi, in je dejansko postavljen med mobilno napravo in javnim brezžičnim omrežjem. Takoj, ko naprava zazna spletno grožnjo, prekine povezavo, s tem pa napadalcu onemogoči dostop do podatkov, uporabniku pa obvestilo o varnostni grožnji prikaže prek vgrajenega zaslona ali namenskega programa. Osebni požarni zid WifiWall 5.0GHz meri le 6 x 3 centimetre in tehta zgolj 30 gramov, ker je opremljen še z vgrajeno baterijo, ga lahko več ur neprekinjeno uporabljamo tudi takrat, ko smo na poti.

Osebni požarni zid WifiWall 5.0GHz je naprodaj na spletnem portalu IndieGoGo, in sicer na spletni povezavi https://www.indiegogo.com/projects/wifiwall-5-0ghz-is-here#/. Novost ni pretirano draga, saj je njegova maloprodajna cena postavljena na preračunanih 134 evrov. Prvi kupci pa bodo nadvse zanimivo zaščitno napravo za javna brezžična omrežja prejeli novembra letos.


Prijavi napako v članku