Računalništvo, telefonija
16.06.2011 17:55

Deli z drugimi:

Share

Operativno učinkovito poslovanje je boljše poslovanje

SAP s trajnostnim razvojem prihranil več kot 170 milijonov evrov
SAP s trajnostnim razvojem prihranil več kot 170 milijonov evrov

Stroka si je enotna: ključ do uspeha je sestavljen iz več plasti – dobrega medsebojnega sodelovanja zaposlenih in strank, kakovostnih poslovnih odločitev, prilagodljivosti organizacije na spremenjene poslovne ali tržne razmere ter doseganja visoke operativne in stroškovne učinkovitosti. To je bilo eno ključnih sporočil včerajšnjega poslovnega dogodka SAP World Tour 2011, na katerem so strokovnjaki obravnavali številne nove poslovne modele ter prikazali, kako nove možnosti povezovanja in poslovne mreže pripomorejo k boljšemu poslovanju.

Dejstvo je, da se poslovni modeli nenehno razvijajo, hkrati pa se načini dela ljudi in uporabe programske opreme hitro spreminjajo. Temu morajo slediti tudi ponudniki informacijskih rešitev. SAP vlaga veliko finančnih in drugih virov v oblikovanje poslovnih rešitev, ki bodo podjetjem omogočile doseganje konkurenčnih prednosti in kar najboljšo izrabo lastnih virov. Pri tem v okviru zaveze »RUN BETTER« prednjačijo rešitve za sodelovanje, za poslovno odločanje ter rešitve, s katerimi podjetja dosežejo večjo prilagodljivost poslovanja in operativno učinkovitost. Družba SAP premore tudi vrsto poslovnih rešitev, prilagojenih podjetjem v posameznih industrijah, s katerimi ta podjetja še lažje dosežejo učinkovito poslovanje in se posvetijo iskanju in uresničevanju konkurenčnih prednosti.

“Razvoj poslovanja od podjetij zahteva stalno osveževanje in izboljševanje svojih konkurenčnih prednosti. Gre za procese nenehnega inoviranja, ki jih je preprosto treba vključiti v poslovno strategijo. Globalne spremembe vodi in določa tehnologija. Velika podjetja danes ustvarijo kar polovico svojih prihodkov na račun izdelkov, ki so bili predstavljeni v zadnjih 10-ih letih. Verjamemo, da lahko na račun naših novih inovacij vsako podjetje jutri posluje še bolje kot danes,” je ob odprtju SAP World Tour 2011 svoje misli strnil direktor SAP Slovenija Simon Kaluža.

V uvodnem predavanju je strateški direktor marketinga za področje rešitev SAP Business Objects Timo Elliot slušateljem razložil pomen konkurenčnih prednosti za sodobno poslovanje in predstavil najbolj učinkovite načine diferenciacije poslovanja. Podjetjem je svetoval, naj negujejo tesne odnose s strankami in partnerji, saj na ta način s pomočjo zvestobe strank gradijo vrednost lastne blagovne znamke. Izpostavil je tudi pomembnost razumevanja poslovnih podatkov ter iskanja novih priložnosti s pripravo inovativnih izdelkov in storitev ter prilagajanjem obstoječih poslovnih modelov.

“Tudi v prihodnje se bo najbolje godilo podjetjem, ki bodo najbolj prilagodljiva in bodo pravilno predvidela spremembe na trgu ter pravočasno prilagodila svojo strategijo in poslovne procese novi realnosti. Uporaba napredne poslovne programske opreme vsekakor vodi do doseganja konkurenčnih prednosti,” je izpostavil Elliot.

Udeleženci okrogle mize z naslovom Kako mobilno bo vaše poslovanje leta 2015?, so razpravljali o bližnji prihodnosti poslovanja v svojih podjetjih. Vsi so se strinjali, da se bo poslovanje preneslo na mobilne naprave, da nas bodo informacije sledile prek naprav in bo sprejemanje odločitev v realnem času na podlagi dobro in hitro predelanih podatkov veliko lažje in bolj usmerjene v želene posledice kot danes. Vsa informatizacija in tudi mobilizacija ključnih procesov bo prinašala tudi premik delovnih nalog zaposlenih iz manj zahtevnih in bolj rutinskih na veliko bolj zahtevna opravila. Mobilizacija poslovanja pa bo v prihodnje še bolj zabrisala meje med zasebnim in poslovnim življenjem, so si bili še enotni udeleženci okrogle mize.

V nadaljevanju so SAP strokovnjaki pokazali številne prednosti mobilnih rešitev, s katerimi podjetja pohitrijo in izboljšajo poslovanje danes. Več kot 300 udeležencev je bilo deležnih vpogleda v mobilne rešitve prihodnosti, ki so posledica spremenjenih poslovnih modelov, ki jih prinašata računalništvo v oblaku in računalništvo v pomnilniku.

“Izzive in kompleksnost, ki jih je s seboj prinesla eksplozija podatkov, je treba obvladati. V SAP-ju smo razvili tehnologijo računalništva v pomnilniku SAP HANA, ki nam omogoča, da milijone milijard poslovnih podatkov, razpršenih po različnih poslovnih sistemih, namesto v nekaj dneh obdelamo v nekaj urah. Poslovanje ne postaja zgolj mobilno, temveč bliskovito hitro,” je povedal tehnološki direktor razvoja poslovanja v družbi SAP Mariano Kristensen.

Številni SAP partnerji iz slovenskega okolja so na dogodku predstavili svoje implementacije rešitev SAP na najrazličnejših poslovnih področjih. Z nasveti za uspešen tek, tako v zasebnem, kot poslovnem okolju, je udeležencem postregel še ultramaratonec Benjamin Piškur.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ecetera d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več