Programska in razvojna orodja
Poslovne rešitve
Programska oprema
03.05.2021 13:26
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

One Identity: najboljši upravljavec identitet

Solution Review vsako leto pripravi poročilo o najboljših ponudnikih storitev za upravljanje z identitetami. Vključene so storitve, ki najbolje zastopajo trenutne tržne potrebe uporabnikov.
One Identity Manager omogoča ustvarjanje digitalnih identitet za vse uporabnike in aplikacije.
One Identity Manager omogoča ustvarjanje digitalnih identitet za vse uporabnike in aplikacije.

Uredniki so pri izbiri upoštevali različne kriterije:

  • Authority Score, ki predstavlja povprečno oceno spletne strani.
  • Meta-analizo mnenj uporabnikov, zbranih preko najbolj zanesljivih ocenjevalnih spletnih strani.
  • 5-stopenjski kriterij podjetja Solution Review.

Po obsežni raziskavi so seznam ponudnikov zožili na 16 najboljših in med njimi je pričakovano tudi podjetje One Identity.

Do zdaj področje upravljanja identitet in nadzor nad njimi ni imelo enake pomembnosti kot druga področja znotraj IKT. Kot kaže, bo to področje dobilo večjo prioriteto v letu 2021. V času COVID-19 so postali delovni procesi znotraj IKT okolij popolnoma drugačni, kot smo jih bili vajeni do zdaj.

Ovire, ki se rešujejo s programsko opremo za nadzor identitet, so deležne vedno večje pozornosti in obravnave. Sem spada upravljanje vlog posameznih identitet. S tem se dodeljujejo dovoljenja točno določenim identitetam znotraj omrežja in preklicujejo privilegiji, s čimer se zaustavi nedovoljeno širjenje dostopov. Hkrati lahko storitev za nadzor identitet avtomatizira dodeljevanje začasnih privilegijev, kar pomeni, da lahko zaposleni pridobi ustrezna dovoljenja za določen projekt na preprost način. Hkrati sistem poskrbi, da se privilegiji ne kopičijo in s tem prepreči morebitno zlorabo. Naloga podjetij je zakrpati varnostne luknje in zaščiti uporabnike, za kar potrebujejo učinkovite programske rešitve za nadzor in upravljanje identitet. Nadzor identitet je osrednje področje IKT.

S pomočjo rešitve One Identity Manager se omogoči in zagotovi digitalne identitete za vse uporabnike, aplikacije in podatke. Podjetjem omogoča avtomatiziran dostop do številnih tehnoloških sredstev, hkrati pa obvladuje morebitna tveganja za varnost in skladnost. Nadzor identitet in njihovo upravljanje lahko vsaki organizaciji pomaga pri učinkovitem reševanju zapletenih poslovnih izzivov. Zmanjšajo se obratovalni stroški, izboljša varnost in poskrbljeno je za hiter ter odziven poslovni model.

Želite več informacij o rešitvi One Identity Manager?

Pišite na info@adm-adria.eu in v podjetju ADM-Adria vam bodo z veseljem odgovorili na vaša vprašanja. Njihovo strokovnost in znanje potrjuje tudi status Platinum+ partner, ki jim ga je podelil proizvajalec rešitev One Identity.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADM ADRIA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PC7 d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana, Tel: 01 519 70 65
Podatki so neverjetno močno sredstvo in v vsakem poslu sprožijo val rasti in razvoja. V napačnih rokah pa lahko povzročijo veliko škode. Zato je treba prizadevanja usmeriti v ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Naša naloga je enostavna: podjetjem pomagati na poti k digitalni transformaciji. Kot član SoftwareONE, vodilnega globalnega ponudnika celovitih programskih in oblačnih tehnoloških ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več