Strojna oprema
23.01.2008 12:23
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

OLYMPUS – produktna linija pomlad/poletje 2008

Medtem, ko smo o prvem fotoaparatu z 20-kratnim širokokotnim zoom-om, Olympus-u SP-570 UZ, že poročali, je priznani proizvajalec fotografskih aparatov ter druge opreme, predstavil še celotno produktno linijo za pomlad/poletje 2008. Tako bodo na voljo fotoaparati za začetnike, ki jih uporabljajo za zabavo ter slikanje v prostem času, kakor tudi za malce bolj izkušene fotografe, ki jih uporabljajo v profesionalne namene in pričakujejo najboljšo kakovost fotografij.

Olympus FE-310, FE-340 in FE-350
Fotoaparati Olympus serije FE so znani po svoji prijaznosti do uporabnika, odličnih posnetkih in privlačni ceni. Nabor najnovejših modelov nadaljuje tradicijo, prinaša pa tudi nove izboljšave. Z novimi FE fotoaparati lahko vidite in dosežete več: na voljo so vam modeli s širokokotnimi in do 5-kratnimi zoom objektivi. Poleg tega 8,0 megapikslov zagotavlja popolno zajetje prav


FE-340

vsakega, detajla hkrati pa še vedno puščajo dovolj možnosti za kasnejše obrezovanje posnetkov na računalniku. S pomočjo njihovih velikih LCD monitorjev pa je zelo enostavno poiskati kompozicijo posnetkov in jih ujeti po trenutnem navdihu.
Z izredno zmogljivostjo in kompaktnostjo prinašajo Olympus FE-310, FE-340 in FE-350 napredne tehnološke rešitve v začetniški razred. Vsi fotoaparati pisanega novega nabora so izdelani po načelu “ena tipka – ena funkcija”, zaradi česar jih je zabavno in uporabljati, pri čemer se lahko povsem zanesete na lastno intuicijo. Z meniji v 38-ih jezikih, tudi v slovenščini, bo fotografiranje prava šala, ne glede na vaš materni jezik.

Olympus µ 840, µ 1010 in µ 1020


µ 1020

Najnovejše pridobitve Olympusove priljubljene serije µ imajo oboje: vzdržljivost in slog. S 5- do 7-kratnimi optičnimi zoom objektivi na elegantnih µ 840, µ 1010 in µ 1020 je zelo preprosto ujeti oddaljene prizore z vsemi detajli – vsakega pa si lahko ogledate na posebno velikem 6,9-centimetrskem hiperkristalnem LCD. Okronani s prednostmi, ki jih prinašata npr. dvojna stabilizacija slike in tehnologija za zaznavo obraza, bodo novi 8- in 10,1-megapikselni modeli prav gotovo navdušili.

Olympus µ 1030 SW in µ 850 SW
Noben drug fotoaparat ni tako vzdržljiv. µ 1030 SW je odporen na padce z višine 2 m, na temperaturo do -10 °C, vodotesen do globine 10 m, prenese pa obremenitve do 100 kg. Srebrno, črno ali zeleno ohišje je zaščiteno pred praskami, fotoaparat pa vedno pripravljen na razigrane avanture – še posebej zaradi 3,6-kratnega širokokotnega optičnega zooma (enakovrednega 28 – 102 mm), ki deluje s pomočjo notranje prelomljene optične poti, zaradi česar je med vratolomnimi pustolovščinami objektiv dobro zaščiten. Poleg tega 10,1-megapikselno svetlobno tipalo vedno in povsod zagotavlja odlične posnetke, medtem ko si je na posebej velikem 6,9-cm hiper-kristalnem II LCD mogoče ogledati posnetke pod večjim kotom in s svetlejšim prikazom – celo ko sonce sije neposredno nanj.


µ 850 SW

V svojem privlačnem kovinskem ohišju srebrne, črne ali roza barve je vzdržljivi Olympus µ 850 SW pravi model za vsakogar. Zmogljivi fotoaparat se ponaša z 8 megapiksli, s katerimi so detajlni posnetki zagotovljeni, poleg tega pa je odporen na padce z višine do 1,5 m in nizke temperature do -10 °C ter vodotesen do globine 3 m. 6,4-cm hiper-kristalni LCD omogoča lagoden ogled posnetkov in iskanje kompozicije, pri čemer za dodatno prilagodljivost poskrbi tudi 3-kratni optični zoom (enakovreden 38-114 mm). Za natančne makro posnetke je fotoaparat opremljen z LED makro lučko, ki motiv dobro osvetli.

Olympus LS-10
LS-10 linearni PCM diktafon izkorišča obširne izkušnje, ki jih je Olympus pridobil preko številnih let proizvodnje diktafonov. Najnovejša prenosna naprava ne omogoča le priročnega snemanja vseh vrst zvokov, melodij in še veliko več, temveč zagotavlja tudi nivo kakovosti posnetkov, ki ji ni para. Diktafon ima vgrajen visoko občutljiv stereo mikrofon, ki skrbi za zmanjšanje šuma in omogoča vrhunsko frekvenco vzorčenja ob PCM kakovosti snemanja. To pomeni, da je poleg WMA in MP3 formatov, podprt tudi profesionalni WAV format.


LS-10

Posnetke je mogoče takoj predvajati s pomočjo vgrajenih stereofonskih zvočnikov. Zavidljivo dolga življenjska doba baterije pa omogoča izjemno dolgo snemanje in predvajanje posnetkov. Na voljo je tudi 2-GB notranji pomnilnik, ki zagotavlja obilo spomina za še tako zahtevne naloge. Poleg tega pa reža za SD pomnilniške kartice, združljiva z do 32 GB SDHC pomnilniškimi karticami, nudi možnost razširitve spomina v vsakem trenutku.
LS-10 je zasnovan za uporabo tako na Windows kot na Macintosh operacijskih sistemih, priložena pa mu je izjemna Steinberg programska oprema za glasbeno ustvarjanje Cubase 4 LE, ki omogoča večkanalno snemanje, MIDI podporo in digitalno mešalno mizo.

Novo linijo Olympusovih produktov lahko pričakujemo v trgovinah ob koncu januarja oz. začetku februarja.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več