Programska oprema
02.06.2006 06:56

Deli z drugimi:

Share

Okuženci pod budnim očesom

Proizvajalec rešitev računalniške varnosti McAfee je skrbnikom in uporabnikom računalniških sistemov z zaščitno napravo McAfee Secure Internet Gateway (SIG) 4.0 ali McAfee Secure Messaging Gateway (SMG) 4.0 namenil novo različico orodja McAfee Quarantine Manager (MQM). MQM na enem mestu omogoča celovito upravljanje z vsebino karantene in izvajanje ustreznih ukrepov, saj deluje kot osrednje stičišče za analizo elektronske pošte in datotek, ki so bile med delovanjem McAfeejevih zaščitnih naprav izločene zaradi vsebovanja neželenih ali škodljivih vsebin med katerimi so virusi le vrh ledene gore.

Poleg preproste možnosti sprotnega spletnega (online) dostopa in pregledovanja v uporabniško prijaznem grafičnem vmesniku je mogoče vsebino karantene spremljati tudi prek dnevnih obvestil, ki med drugim omogočajo pregled in morebitno naknadno

sprostitev izločenih sporočil. Prav tako pregledne so tudi možnosti poročanja o vsebini karantene, overovitev pa je možna prek lastnih nastavitev končnega uporabnika ali pa to nalogo opravi Windows Active Directory. Dosedanji uporabniki MQM bodo v novi različici 4.1 zaznali izboljšano čiščenje velikih podatkovnih zbirk in brezhibno obravnavo oznak JavaScript v predmetni vrstici (Subject) izločenih e-poštnih sporočil, skrbnikom pa je dodana možnost izbire oblike dnevnega poročila: lahko je zajet v telo e-poštnega sporočila ali pripet kot samostojna priloga v obliki HTML. MQM je lokaliziran v enakih osmih jezikih kot SCM 4.0, med njimi pa sta za naše uporabnike najbolj zanimiva angleščina in nemščina.


Prijavi napako v članku