Računalništvo, telefonija
02.11.2004 12:43

Deli z drugimi:

Share

Oglaševanje na osnovi vedenjskih vzorcev

Iprom je najavil, da bo v novi generaciji svoje tehnološke rešitve za distribucijo, sledenje in ciljanje z oglasi na spletu Iprom Ad Server 7.0 ponudil tehnološka orodja za standardizirano ciljanje z oglasi na spletu na podlagi vedenjskih vzorcev uporabnikov interneta. Pri ciljanju na osnovi vedenjskih vzorcev oglasni strežnik spremlja uporabnikovo aktivnost na spletnem mediju in mu temu ustrezno posreduje določen spletni oglas.

Nove zmožnosti Ipromove rešitve Ad Server 7.0 bodo oglaševalcem omogočale natančnejše doseganje izbranih ciljnih skupin, spletnim medijem pa boljši izkoristek oglasnega inventarja. Tehnologija za ciljanje na podlagi vedenjskih vzorcev pri prikazovanju oglasov na spletu upošteva aktivnost uporabnika na spletni strani. Če se glede na njegovo aktivnost ugotovi, da se uvršča med potencialne kupce določenega izdelka, mu oglasni strežnik prikaže spletni oglas za takšen izdelek.

V Ipromu ocenjujejo, da bodo po ciljanju na podlagi vedenjskih vzorcev v letu 2005 najprej posegli naročniki, ki spletno oglaševanja uporabljajo že daljše obdobje. Predvidevajo, da bodo oglaševalci ob koncu prihodnjega leta različnim oblikam vedenjskega ciljanja na podlagi vedenjskih vzorcev namenjali že v povprečju do 20 odstotkov spletnega medijskega proračuna. Po Ipromovih napovedih bo ciljanje na podlagi vedenjskih vzorcev v Sloveniji postalo stalnica v spletnih medijskih načrtih do konca leta 2006. Nova različica strežnika Iprom Ad Server 7.0 bo predvidoma na voljo konec letošnjega leta.


Prijavi napako v članku