Digitalizacija
01.02.2013 06:37
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oglaševanje: digitalno je mrtvo, dolgo naj živi digitalno

Oglaševanje: digitalno je mrtvo, dolgo naj živi digitalno
Oglaševanje: digitalno je mrtvo, dolgo naj živi digitalno

Eksponentna rast v rabi interneta je vodila k hitremu upadu tržnih deležev tradicionalnih oblik oglaševanja, kot sta tisk in TV. Digitalno oglaševanje je izredno targetirano, ima večji odstotek konverzij, je cenovno bolj učinkovito in zato ponuja večji povratek investicije.

To je prvi od dveh prispevkov na temo razvoja mobilne industrije in s tem povezane transformacije digitalnega oglaševanja.


A tudi digitalno oglaševanje se spreminja z izjemno hitrostjo. Mobilne naprave se pojavljajo kot najbolj uporabljene digitalne naprave in trend le še narašča. Več raziskav je pokazalo, da obseg medijskih vsebin, ki jih uporabniki uživajo preko mobilnih naprav, vztrajno narašča. Prebivalci Južne Koreje na primer v povprečju v medijskih vsebinah uživajo kar 5,7 ur na dan, od tega 34,7 % na mobilnih napravah. A tudi med tem, ko gledajo televizijo, jih več kot polovici »multi-taska« na mobilnih napravah.

Pri konzumiranju medijskih vsebin seveda blestijo Američani s devet ur na dan, od tega 2,4 uri na dan na mobilnih napravah in, malo manj, 2,3 urami na dan preko TV. Za konzumiranje vsebin preko osebnega računalnika namenijo le še 1,6 ure na dan v povprečju. Še posebej mlajša generacija uporabnikov vedno več časa nameni mobilnim napravam, kjer se odločajo o tem kateri film si ogledati, kje nakupovati in kje poiskati najboljše ponudbe.

V naslednjem prispevku si bomo pogledali več o zmagoslavnem pohodu tabličnih računalnikov in sprememb na trgu digitalnega oglaševanja, ki se dogajajo pri tem.


Prijavi napako v članku