Triki in nasveti
09.11.2012 11:39
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Odkrivajmo vesolje z Googlovo aplikacijo Sky Map

Sky Map je odličen vodič po vesolju.
Sky Map je odličen vodič po vesolju.

Ob nočnem pogledu v nebo nas zna večina pokazati le, kje se nahaja luna, redki pa so tisti, ki znajo pokazati tudi, kje se v tistem trenutku nahaja nek planet ali kakšno drugo nebesno telo. Obstaja pa zanimiva Googlova aplikacija z imenom Sky Map, s pomočjo katere lahko tudi neuki uporabniki hitro najdemo veliko število nebesnih teles. Aplikacija sicer ni takšnega tipa, da se jo uporablja prav pogosto, a občasno nam lahko pride prav. Če ne drugič, pa vsaj ob poletnih večerih, ko s svojo boljšo polovico romantično opazujemo dogajanje na nebu.

Ko aplikacijo Sky Map zaženemo, nam ta takoj pokaže in napiše imena nebesnih teles, ki so v smeri, v kateri imamo obrnjeno mobilno napravo. Aplikacija nam tudi sama pomaga najti nebesno telo, ki ga želimo najti. Če bi na primer radi našli planet Saturn, moramo vanjo le vtipkati njegovo ime in ona nam bo nato našo napravo vodila v smer, kjer se nahaja.

Aplikacija je na voljo popolnoma brezplačno na Googlovi uradni spletni tržnici za mobilne naprave Google Play. Gre za izredno popularno aplikacijo na tej tržnici. O tem pričata tudi podatka, da si jo je na svojo mobilno napravo namestilo že več kot 10 milijonov uporabnikov ter da so ji ti dali povprečno oceno 4,7/5.


Prijavi napako v članku