Grafične kartice
27.07.2013 08:59

Deli z drugimi:

Share

Nvidia Quadro Q6000A: Trenutno najzmogljivejša grafična kartica na modrem planetu!

Vodilni proizvajalci računalnikov bodo njihove izdelke namenjene grafičnemu oblikovanju kmalu pričeli opremljati z ekstremno zmogljivo grafično kartico Nvidia Quadro Q6000A. Novost je opremljena tako z zmogljivim grafičnim jedrom Kepler kot grafičnim pomnilnikom kapacitete 12 gigabajtov.
Zmogljivost grafične kartice Nvidia Quadro Q6000A bo zelo težko izkoristiti v celoti!
Zmogljivost grafične kartice Nvidia Quadro Q6000A bo zelo težko izkoristiti v celoti!

Podjetje Nvidia je za najzahtevnejše uporabnike pripravilo novo grafično kartico družine Quadro, ki je prevzela lovoriko najzmogljivejše na modrem planetu. Grafična kartica Nvidia Quadro Q6000A je namreč opremljena z ekstremno zmogljivim grafičnim jedrom Kepler in z grafičnim pomnilnikom kapacitete kar 12 gigabajtov. Grafično jedro je najzahtevnejšim oblikam kos z 2.880 združenimi procesorji, medtem ko izjemna količina grafičnega pomnilnika pripomore k hitri »obdelavi« tudi najzahtevnejših in izjemno kompleksnih grafičnih oblik.


Grafična kartica Nvidia Quadro Q6000A podpira do štiri zaslone ločljivosti 4k preko vmesnikov DisplayPort, zaradi izjemno zmogljivega hladilnega sistema pa je pri najmanjši obremenitvi tako rekoč neslišna. Ker so grafične kartice Nvidia družine Quadro podprte s strani 150 vodilnih programov za grafično oblikovanje, ni bojazni, da oblikovalci zmogljivosti novosti ne bi izkoristili v celoti. Z novostjo bodo najzmogljivejše računalnike opremili vsi vodilni proizvajalci (HP, Dell, Lenovo in drugi), njena maloprodajna cena pa žal še ni bila razkrita.

Vas zanima več iz te teme?
Nvidia grafične kartice

Prijavi napako v članku