Računalništvo, telefonija
02.02.2021 05:45
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nvidia GeForce Now odslej tudi za Google Chrome in Apple M1

Igranje naprednih iger je odslej mogoče tudi na računalniških sistemih Chromebook.
Igranje naprednih iger je odslej mogoče tudi na računalniških sistemih Chromebook.

Če prisegate na računalniške igre, potem zagotovo poznata storitev Nvidia GeForce Now. Ta je namreč nekoliko drugačna od konkurence, saj se samodejno poveže z že obstoječo knjižnico iger, ki jo ima uporabnik v eni od priljubljenih spletnih trgovin. Trenutno so podprte platforme, kot so Steam, Epic Games Store, Battle.net, Uplay, Origin in Bethesdina, kmalu pa bodo dodane nove. Ljubitelji iger so s tem dejansko dobili dostop do navideznega računalnika, do katerega se povezujejo s poljubno napravo in v katerem igre poganja tako, kot bi jih na domačem računalniku.

Igričarska storitev Nvidia GeForce Now je na voljo tako brezplačno kot v plačljivi obliki (Founders), pri čemer je za slednjo treba odšteti okoli pet evrov mesečno. Slednjo lahko sicer brezplačno preizkušamo za obdobje 90 dni, kar naj bi bilo dovolj, da se prepričamo, da je to tisto, kar dejansko potrebujemo. Pri tem velja še omeniti, da brezplačna različica storitve Nvidia GeForce Now igranje iger omejuje na eno uro, nakar se mora uporabnik ponovno postaviti v čakalno vrsto. Teh omejitev pri plačljivi različici pa seveda ni. Podjetje Nvidia pa je nedavno najavilo še novo naročnino Founders, ki jo lahko zakupimo za šest mesecev in hkrati pridobimo dostop do igre Hyper Scape Season One Battle. Za to pa bomo morali odšteti 27,95 evrov.

Najlepše pri vsem tem pa je, da je storitev Nvidia GeForce Now (sicer še vedno v poskusni fazi) odslej na voljo tudi za spletni brskalnik Google Chrome in za najnovejše Applove osebne računalnike Mac s procesorji Apple M1. Tu gre za različico 2.0.27 platforme Nvidia GeForce Now, ki bo postopoma na voljo vsem uporabnikom širom sveta. Pri tem velja še omeniti, da novi Nvidia GeForce Now omogoča še možnost deljenja povezav s prijatelji ter prinaša povsem nov gumb za izdelavo povezav do priljubljenih spletnih iger neposredno na namizju osebnega računalnika.


Prijavi napako v članku