Tablični računalniki
22.09.2014 17:40
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novo veličastno tablico Google Nexus bo pripravilo podjetje HTC

Tablični računalnik Nexus 9 bo prvi, ki bo opremljen z mobilnim operacijskim sistemom Android L.
Tablični računalnik Nexus 9 bo prvi, ki bo opremljen z mobilnim operacijskim sistemom Android L.

Podjetje Google je potrdilo to, kar se je na svetovnem spletu šušljalo že dalj časa. Njihov novi tablični računalnik družine Nexus bo računalniški gigant namreč zaupal podjetju HTC, ki je med uporabniki mobilnih naprav poznano predvsem po izdelkih visoke kakovosti. Čeprav je računalniški gigant najavil podjetje, ki bo zanj pripravilo novo supertablico družine Nexus, žal ni želel razkriti nobenih podrobnosti glede njene strojne opreme.

Iz doslej razkritih podatkov je razvidno, da naj bi nova tablica podjetja Google za izris slik uporablja zaslon z 8,9-palčno (22,6-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 2.560 x 1.600 slikovnih točk. Novost naj bi v debelino merila zgolj 7,9 milimetra in tehtala komajda 418 gramov (model Wi-Fi) oziroma 427 gramov (model 4G/LTE). Podjetje HTC naj bi novo Googlovo tablico opremilo še z zmogljivim 64-bitnim procesorjem Nvidia Tegra (K1), kar štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika, digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti 1,6 milijona točk. Za shranjevanje podatkov pa bo na voljo 16 gigabajtov oziroma 32 gigabajtov prostora (brez reže za kartice microSD). Aluminijasto ohišje pa naj bi bilo izdelano iz enega kosa, za kakovostno predvajanje zvoka pa bosta skrbela zvočnika stereo, postavljena na sprednjo stranico tabličnega računalnika.

Podjetje Google naj bi za tablični računalnik v Združenih državah Amerike zahtevalo preračunanih 300 evrov, kar posledično pomeni, da bo zanj v Evropi treba odšteti kar 400 evrov. Novost naj bi bila na voljo za prodajo takoj, ko bo dokončan razvoj najnovejšega mobilnega operacijskega sistema Android L, torej po vsej verjetnosti že meseca oktobra.


Prijavi napako v članku