Računalništvo, telefonija
23.03.2017 10:00

Deli z drugimi:

Share

Novi superhitri tiskalnik vodi simfonijo inovacij na sejmu CeBIT 2017

Novi superhitri tiskalnik vodi simfonijo inovacij na sejmu CeBIT 2017
Novi superhitri tiskalnik vodi simfonijo inovacij na sejmu CeBIT 2017

Epson bo na sejmu CeBIT 2017 predstavil svojo vizijo bodočega delovnega mesta, ki usklajuje družbena pričakovanja in tehnološke trende, da bi uresničila bolj trajnostno okolje ter bolj produktivno in angažirano delovno silo. Pri predstavitvi te vizije, tako na tiskovni konferenci kot tudi v glavnem nagovoru, je Epsonov predsednik Usui prikazal ključne ugotovitve nedavne študije podjetja o pričakovanjih glede delovnega mesta in vplivu bodočih tehnologij na delovno silo.

Epson je kot podjetje dobro izhodišče za podporo temu novemu obdobju dela in življenja. Njegove temeljne tehnologije, vključno z nosilnimi napravami, robotiko, vizualnim upodabljanjem in tiskanjem, ki so vse razstavljene na CeBIT-u, prihajajo na trg s takšno prihodnostjo v mislih. Kot potrditev napredovanja v tej smeri, Epson na razstavi predstavlja vrsto novih tehnologij in proizvodov.

Na čelu vrste produktov je Epson na CeBIT-u predstavil svojo naslednjo generacijo superhitrih ekološko učinkovitih poslovnih črnilnih tiskalnikov – družino WorkForce Enterprise. Ta brezkompomisno hiter pisarniški barvni A3 tiskalnik, s hitrostjo 100 slik na minuto (ipm), zagotavlja ekološke koristi, kakšne lahko ustvari samo črnilna tehnologija, nudeči rešitev z nizko porabo energije, z manj zalog in po ceni oddelčnih laserskih kopirnih strojev. Njegova hitrost izpolnjuje zahteve po visoki produktivnosti novih tržnih segmentov in je namenjena, da izkoristi rastoče tržne priložnosti, saj IDC napoveduje 10,2-odstotno povprečno letno rast (CAGR) poslovnega trga črnilnih tiskalnikov do leta 2020.

Robert Clark, starejši podpredsednik v Epson Europe, pojasnjuje: »Prvič v Evropi predstavljamo tudi PaperLab, prvi na svetu pisarniški sistem za proizvodnjo papirja, ki je sposoben iz varno uničenih odpadnih papirjev narediti nov papir z uporabo suhega procesa, ki lahko proizvede tisoče listov recikliranega papirja na dan. Poleg PaperLaba – in naših sinhroniziranih plešočih robotov – imamo tudi široko izbiro svojih rešitev za podjetja, dom in vertikalne trge. Od obogatene resničnosti do prenosnega skeniranja, naše dolgoletne izkušnje v tehnološkem raziskovanju in razvoju pomenijo, da je Epson v odličnem položaju za izpolnitev potreb tako profesionalnih kot tudi domačih uporabnikov na tako različnih področjih kot so tiskalniki, projektorji, pametna očala in robotika.«

Obiskovalci lahko izvejo več o Epsonovi dediščini in bodoči strategiji preko »potopitvene« predstavitve na 230-stopinjskem ukrivljenem zaslonu v Japonskem paviljonu, na stojnici A38 v dvorani 4. Tam lahko poslušajo več o Epsonovih ‘prvih na svetu’ in njegovi predanosti skrbi za okolje, ter si ogledajo inovativne produkte, ki pomagajo oblikovati prihodnost, kot so dvoročni roboti.

Obiskovalci lahko na stojnici preizkušajo novi WorkForce Pro WF-C869RDTWF, ki omogoča podjetjem, da prihranijo do 95 odstotkov energije in 99 odstotkov na odpadkih ter zmanjšajo zastoje s tiskanjem do 84.000 stani – brez zamenjave zalog. Prav tako Epsonovi instalacijski in podjetniški projektorji prikazani na sejmu CeBit 2017 vključujejo EB-L25000U, trenutno najsvetlejši, najmanjši in najlažji 3LCD instalacijski laserski projektor, ki je na voljo. Pa tudi pametna očala BT-350, oblikovana, da ponudijo obogateno izkušnjo obiskovalcem muzejev, koncertov in drugih dogodkov, z zagotavljanjem zgodovine razstav, informacij o dogodku v realnem času ali podnapisov za opero, kot tudi z oživljanjem industrijskih obratov s pomočjo podrobnosti iz ozadja in interaktivnih vsebin. Na koncu, na razstavi bodo tudi Epsonovi tiskalniki EcoTank, ki odstranijo potrebo po kartušah in zmanjšajo stroške tiskanja do 74 odstotkov.

Obiščite Epson v dvorani 3, na stojnici D17, ter v Japonskem paviljonu v dvorani 4, na stojnici A38.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku