Varnost
03.09.2009 14:37
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi standardi za varno uporabo računalnikov

Nova verzija vsebuje množico izboljšav, pohitritev, nov uporabniški vmesnik ter podporo za Microsoft Windows 7. Hkrati z novim programom je podjetje F-Secure predstavilo tudi osvežen logotip.
Nova verzija vsebuje množico izboljšav, pohitritev, nov uporabniški vmesnik ter podporo za Microsoft Windows 7. Hkrati z novim programom je podjetje F-Secure predstavilo tudi osvežen logotip.

Finsko podjetje za računalniško varnost F-Secure, ki ga v Sloveniji zastopa podjetje Amis, je predstavilo najhitrejšo zaščito računalnikov pred spletnimi grožnjami. F-Secure Internet Security 2010 je glede na testiranja neodvisne organizacije AV-Test.org za 60% hitrejši pri pregledovanju in porabi do 70% manj pomnilnika kot doslej.

Nova verzija ima popolnoma prenovljen uporabniški vmesnik. Vmesnik je enostaven za uporabo, na voljo pa je tudi v slovenskem jeziku. Program uporabnika ne obremenjuje z nepotrebnimi obvestili, tako da se lahko posvetijo svojemu delu.

Zaščita brskalnika pred posamezno internetno povezavo prikaže znak (zeleno kljukico), če je povezava varna. Na nevarne strani uporabnika opozori z rdečim znakom ‘X’. Uporabniki tako že pred klikom vedo, kaj lahko pričakujejo od spletne strani, ki jo nameravajo obiskati. Podjetje F-Secure je avgusta 2009 opravilo anketo med uporabniki različnih držav (Velika Britanija, Nemčija, ZDA, Švedska, Finska, Italija in Poljska) in samo četrtina sodelujočih je mnenja, da so varni pred škodljivimi programi na spletnih straneh. Najmanj varne se počutijo Poljaki (63% jih je menilo, da ob obiskovanju spletnih strani niso varni).

Zaščita brskalnika v paketu F-Secure Internet Security 2010 vsebuje tudi zaščito pred novimi nevarnostmi (Exploit Shield), ki preprečuje napade z izrabo ranljivosti v različnih programov. Tako lahko uporabnike zaščiti tudi pred varnostnimi luknjami, za katere popravki še ne obstajajo.

Tehnologiji DeepGuard, ki je že doslej uporabljala tehnologijo Oblaka (Cloud) za najhitrejšo zaščito pred čisto svežimi virusi, vohunskimi programi in trojanskimi konji, so dodali tudi možnosti starševskega nadzora in zaščite pred nezaželeno pošto. Tako se lahko nove grožnje prepreči takoj, ko se pojavijo (ni potrebno čakati na nove baze podatkov o grožnjah).


Prijavi napako v članku