Igre
20.05.2021 13:22

Deli z drugimi:

Share

Novi PlayStation 5 podira rekorde tudi pri ceni!

Povpraševanje po igralni konzoli Sony Playstation 5 je preseglo tudi največje napovedi.
Povpraševanje po igralni konzoli Sony Playstation 5 je preseglo tudi največje napovedi.

Povpraševanje po igralni konzoli Sony PlayStation 5 je že od vsega začetka precej večje od pričakovanj. Ljubiteljem konzolnih iger sta na voljo dve različici nove igralne konzole. Klasična igralna konzola PlayStation 5 ter PlayStation 5 Digital Edition, ki ne razpolaga z optičnim pogonom.

Maloprodajna cena klasične igralne konzole PlayStation 5 z optičnim pogonom bi se morala gibati okoli 499 evrov, za PlayStation 5 Digital Edition pa naj bi bilo treba odšteti 399 evrov. Ker pa je ponudba trenutno precej manjša od povpraševanja, cene novih igralnih konzol podjetja Sony podirajo vse rekorde. To se dobro vidi tudi v primeru ameriške spletne prodajalne StockX.

Na spletni prodajalni StockX so Američani za klasično igralno konzolo pripravljeni v povprečju plačati 653 evrov (namesto preračunanih 408 evrov). Prodajna cena različice PlayStation 5 Digital Edition pa se v povprečju giba okoli preračunanih 605 evrov (namesto preračunanih 326 evrov). Doslej pa so preko spletne prodajalne StockX prodali več kot 83 tisoč klasičnih igralnih konzol PlayStation 5 z optičnim pogonom in 55 tisoč konzol PlayStation 5 Digital Edition. Skupaj je bilo torej nad priporočeno maloprodajno ceno prodanih več kot 138 tisoč igralnih konzol PlayStation 5.

Če bo šlo vse po načrtih, pa se bo ta »norija« kmalu končala. Pri podjetju Sony naj bi namreč kmalu povečali proizvodnjo priljubljene igralne konzole PlayStation 5. To naj bi dosegli s pripravo novega procesorja. Medtem ko je zdajšnji procesor AMD izdelan s pomočjo 7-nanometrske tehnologije, bo novi izdelan s pomočjo 6-nanometrske tehnologije. Uporaba naprednejše proizvodne tehnologije bo namreč omogočala izdelavo več procesorskih jeder na eni silicijevi plošči, kar posledično pomeni več procesorjev. Prvi procesorji nared naj bi bili nared še pred koncem letošnjega leta.


Prijavi napako v članku