Telefoni
19.05.2014 10:15
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi najhitrejši pisec kratkih sporočil SMS na planetu

Če slučajno mislite, da zelo hitro pišete kratka sporočila SMS, ste žal v veliki zmoti.
Če slučajno mislite, da zelo hitro pišete kratka sporočila SMS, ste žal v veliki zmoti.

Najhitrejši pisec kratkih sporočil SMS na planetu živi v Braziliji. Gre za komajda 16-letnega nadobudneža Marcela Fernandesa Filho, ki se je z novim rekordom v pisanju kratkih sporočil SMS vpisal celo v Guinnessovo knjigo rekordov. Za postavitev novega rekorda je mladenič uporabil Samsungov pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S4 v navezi z namensko programsko opremo Fleksy. Gre za namenski algoritem, ki uporabniku pomaga pri pravilnem vnosu besedila in napoveduje besede, ki logično sledijo predhodno vneseni besedi.

Brazilcu je z uporabo pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S4 in programske opreme Fleksy uspelo napisati sporočilo s 25 besedami oziroma 160 znaki (The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.) v pičlih 18,19 sekunde. S tem je za pičlih 26 stotink sekunde izboljšal predhodni rekord, ki ga je pred njim postavil Oleg Gaurav Sharma.

V hitrostnem tipkanju sporočila s 25 besedami oziroma 160 znaki se seveda lahko preizkusite sami. Če boste dovolj vztrajni, boste morda celo prišli v Guinnessovo knjigo rekordov in mi bomo pisali o vas.


Prijavi napako v članku