Računalništvo, telefonija
02.06.2018 08:47
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi mobilni procesor za Windows 10 bo nekaj posebnega!

Procesor Qualcomm Snapdragon 850 bi lahko pretresel industrijo prenosnih računalnikov!
Procesor Qualcomm Snapdragon 850 bi lahko pretresel industrijo prenosnih računalnikov!

Microsoft je že pred časom predstavil prvi računalniški sistem z operacijskim sistemom Windows 10, ki je za preračunavanje podatkov uporabljal procesor s sredicami podjetja ARM. To pomeni, da so s tem mobilne in druge naprave s sredicami ARM postale povsem primerljive z osebnimi računalniškimi sistemi, saj lahko poganjajo prav vse aplikacije, pripravljene za platformo x86. Da pa bi ti sistemi postali še bolj zmogljivi in zanimivi za naprednejše uporabnike, so inženirji podjetja Qualcomm najavili, da za ta namen pripravljajo povsem novi mobilni procesor Snapdragon.

Novi Snapdragon 850 bo temeljil na osnovi zdajšnjega procesorja Snapdragon 835, le da bo lahko podatke preračunaval pri višjih frekvencah, in sicer do treh megahercev. Poleg tega bo novost bolj prilagojena operacijskemu sistemu Windows 10, kar bo v osnovi pomenilo bolj odziven sistem od znatno manjši porabi električne energije, kar pomeni, da bodo prenosni računalniki kljub več kot 10 urni avtonomiji delovanja lahko opravljali tudi »računsko« zahtevnejša opravila.

Če se bo novi procesor Snapdragon 850 podjetja Qualcomm dejansko lahko kosal s klasičnimi procesorji osebnih računalnikov verjamemo, da bi ta lahko povzročil pravo revolucijo na tem področju, saj bi ti računalniški sistemi pričeli iz trga izpodrivati klasične prenosnike in to predvsem na račun precej večje avtonomije delovanja. Prvi računalniki opremljeni z mobilnimi procesorji Snapdragon 850 bi lahko bili javnosti predstavljeni že v okviru letošnje konference Computex 2018.


Prijavi napako v članku