Računalništvo, telefonija
08.12.2019 08:40

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone povsem brez fizičnih priključkov?

Prvi telefon Apple brez fizičnih priključkov bi lahko bil model iPhone 13.
Prvi telefon Apple brez fizičnih priključkov bi lahko bil model iPhone 13.

Pred časom so na splet zašle prve govorice o pametnih mobilnih telefonih družine iPhone 12, ki naj bi v primerjavi z obstoječimi modeli prinesli kar nekaj že dolgo časa pričakovanih novosti. V zadnjem času pa na splet prihajajo govorice o še enem pametnem mobilnem telefonu iPhone, ki naj bi bil resnično nekaj posebnega. Tu naj bi namreč šlo za prvi model Applovega telefona, ki naj bi bil povsem brez fizičnih priključkov, kar je v svetu mobilne telefonije še vedno velika redkost.

Novi iPhone naj ne bi razpolagal s fizičnim priključkom Lightning, ki se trenutno uporablja za polnjenje in za prenos podatkov. Namesto tega priključka naj bi inženirji podjetja Apple uporabili brezžično polnjenje, ki naj bi bilo dovolj zmogljivo, da naj bi telefon napolnilo hitro. Za prenos podatkov pa bo po vsej verjetnosti uporabljena brezžična povezava Wi-Fi, čeprav obstaja verjetnost, da se bodo inženirji podjetja Apple domislili kakšne novitete na tem področju.

Poleg inovativnega pametnega mobilnega telefona iPhone brez fizičnih priključkov naj bi podjetje Apple ponudilo v prodajo še nov telefon srednjega cenovnega razreda. Poleg tega kot vse kaže se bodo pametni mobilni telefoni podjetja Apple bolj kot ne razlikovali le po kakovosti digitalnih fotoaparatov, pri čemer bodo najkakovostnejši pričakovano vgrajeni v dražje modele. Preostala strojna oprema pa naj bi bila bolj kot ne v vseh modelih novih telefonov iPhone povsem enaka.


Prijavi napako v članku