Računalništvo, telefonija
13.04.2019 13:14

Deli z drugimi:

Share

Novi Google G Suite končno s polno podporo za dokumente Microsoft Office!

Novi Google G Suite vas bo zagotovo takoj prevzel.
Novi Google G Suite vas bo zagotovo takoj prevzel.

Podjetje Google je že pred nekaj leti pod okrilje občane storitve Google Suite ali krajše G Suite združilo vse svoje oblačne storitve, ki so med uporabniki nadvse priljubljene. Med njimi najdemo celotno zbirko oblačnega pisarniškega paketa Google Apps, odjemalec elektronske pošte Gmail, oblačni prostor GDrive, spletni koledar Calendar, sporočilni sistem Hangouts in še mnogo več. Za manjša podjetja je celoten paket na voljo po razmeroma ugodni ceni, ta pa je seveda povsem primeren tudi za večja podjetja in organizacije.

Ker po oblačni storitvi G Suite posega vse več uporabnikov, ne preseneča, da je ta neprestano deležna posodobitev, najnovejša med njim pa prinaša možnost neposrednega urejanja dokumentov Microsoft Office v Google Dokumentih, preglednicah in diapozitivih ter podporo za vse formate datotek Microsoft Office. Doslej je bilo sicer tudi mogoče urejati dokumente Microsoft Office v okviru oblačne storitve GSuite, vendar le s predhodno pretvorbo dokumentov Microsoft Office v formate, ki so bili združljivi z njo.

Poleg tega so programerji podjetja Google poskrbeli še za možnost neposrednega urejanja datotek Google Dokumenti, preglednice in diapozitivi v okviru oblačne storitve Dropbox. Podjetje Google je tu dodalo še oblačno storitev Currents, ki je dejansko zamenjava za odslovljeno družbeno omrežje Google+, spletna klepetalnica Hangouts Meet pa je prejela možnost prikaza podnapisov v realnem času, zaradi česar bodo uporabniki z okvarami sluha ali težjim razumevanjem tujega jezika lažje sodelovali pri videokonferencah.

Prenovljeni G Suite poslovnim uporabnikom prinaša še nekaj manjših, a nadvse uporabnih možnosti. Med njimi najdemo možnost kategorizacije oziroma klasifikacije dokumentov v okviru storitve Google Drive na podlagi metapodatkov. Elektronski poštni predal Gmail je dobil izboljšani »peskovnik« za boljšo zaščito končnih uporabnikov pred škodljivo programsko opremo, uporabnikom pa je omogočena dvonivojska prijava v storitev G Suite s pomočjo pametnega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika Android.


Prijavi napako v članku