Strojna oprema
10.03.2008 10:09

Deli z drugimi:

Share

Novi Ciscovi usmerjevalniki

Cisco je predstavil nove usmerjevalnike za združevanje storitev Cisco ASR 1000 Series. Z njimi želijo ponudnikom storitev in podjetjem omogočiti, da bodo lahko v svojih robnih omrežjih hkrati gostili naraščajoče število integriranih podatkov, ki zasedajo veliko virov, ter zvočnih in video storitev za podjetja in široko porabo.

ASR 1000 Series ima programsko opremo za virtualizacijo, ki omogoča takojšnjo in simultano uporabo številnih funkcij, kot so na primer požarni zid, navidezno zasebno omrežje s standardom IP (omrežja IPSec VPN), podrobno preverjanje paketov (DPI) in kontrolniki SBC. Zaradi vseh vdelanih zmožnosti poleg usmerjevalnika ni več treba uvajati enofunkcijskih naprav, kar posledično pomeni nižje stroške kapitala in delovanja ter manjši izpust ogljikovega dioksida v ozračje.

Cisco ASR 1000 Series poganja nov procesor Cisco QuantumFlow Processor (QFP) – prvi procesor v panogi, ki je popolnoma integriran in ga je mogoče programirati. Quantum Flow Processor omogoča ne le izjemno prilagodljivost pri obdelavi in zmogljivosti storitev, ampak tudi zmožnost platforme, da se spreminja v skladu z nastalimi zahtevami, do katerih bo prišlo zaradi razvoja omrežja v naslednjem desetletju. Poleg tega je v izdelkih ASR 1000 Series programska oprema Cisco IOS® XE, virtualizirana implementacija programske opreme Cisco IOS, optimizirana za kompaktne usmerjevalnike. Zagotavlja nadgradnje programske opreme znotraj storitve in redundanco programske opreme v tako majhni napravi, kot še nikoli doslej.

Poleg številnih funkcij za robna omrežja ima programska oprema IOS XE tudi kontrolnik za ukazno vrstico IOS, ki ga uporabniki dobro poznajo. Silicijevi elementi in elementi programske opreme skupaj sestavljajo najzmogljivejši usmerjevalnik na tržišču Cisco ASR 1000 Series, izdelan posebej za robna omrežja. Cisco je v raziskave in razvoj izdelka Cisco ASR 1000 Series v nekaj več kot petih letih vložil 250 milijonov ameriških dolarjev. Številka vključuje 100 milijonov ameriških dolarjev, ki so jih vložili v razvoj procesorja Cisco Quantum Flow Processor.

“Omrežja Next Generation Networks bodo omogočila številne kombinacije storitev, ki zahtevajo visokokakovostno in dvosmerno komunikacijo za izpolnjevanje zahtev uporabnikov. V nasprotju s konvencionalnimi prizadevanji verjamemo, da bo robno omrežje moralo dinamično nadzirati kakovost, s čimer bo omogočeno prilagodljivo ter varno združevanje prometa iz širokopasovnih storitev in združenih komunikacij,” pravi izvršni podpredsednik podjetja Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT), Shin Hashimoto. “Od Cisco ASR 1000 Series pričakujemo prilagodljive funkcije, pomembne za takšna omrežja IP NGN, z visoko razpoložljivostjo, ki jo mi in naše stranke zahtevamo.”

“Za naše stranke upravljamo sisteme IT, ki so odločilni za njihove osnovne poslovne procese. Zato je neprekinjeno delovanje izjemno pomembno. Priča smo povečanemu povpraševanju po visoko varovanih, prilagodljivih in zanesljivih storitvah infrastrukture IT,” je dejal podpredsednik podjetja Lufthansa Systems. “Z izdelki Cisco ASR 1000 Series bomo lahko te zahteve izpolnili. Funkcija za posodobitev programske opreme znotraj storitve je na primer velik korak naprej pri zagotavljanju neprekinjenega delovanja.”

Cisco ASR 1000 Series združuje vse potrebne funkcije storitve v eni sami platformi usmerjevalnika in tako bistveno povečuje učinkovitost posredovanja IP-jev. Prav tako poenostavlja tudi zasnovo omrežja, saj se lahko en usmerjevalnik uporablja v različnih konfiguracijah strojne opreme in zagotavlja različne storitve glede na to, kaj omogoča programska oprema.

— Ponudnikom izdelkov Cisco ASR 1000 Series omogoča ne samo hitrejše, aplikacijam prilagojene storitve, ampak zaradi prilagodljivejše, učinkovitejše in cenovno ugodnejše dobave zapletenih gostiteljskih ali upravljavskih poslovnih in uporabniških storitev tudi povečanje celotne zmogljivosti storitve.

— V podjetjih je Cisco ASR 1000 Series ključnega pomena za uspešno delovanje robne platforme omrežja WAN, kjer se informacije, komunikacija in sodelovanje združijo v eno ter tako omogočajo dostop do aplikacij kjer koli in kadar koli.

— Prostrana omrežja banke Wachovia so v procesu pomembnega preoblikovanja, s katerim želimo vključiti nove tehnologije in storitve, ki so temelj prenosa informacij našim sodelavcem in strankam,” je dejal John Burns, podpredsednik omrežnih storitev banke Wachovia. “Usmerjevalniki Cisco ASR 1000 Series so edinstvena kombinacija pozitivnih stroškov lastništva in prilagodljivosti ter inovacij, ki podpirajo naše trenutne zahteve in tiste, ki se šele kažejo na obzorju. Prilagodljivost, varnost in zanesljivost so tri področja, kjer Cisco ASR 1000 Series predstavlja pionirsko platformo.”

Cisco ASR 1000 Series omogoča ponudnikom storitev in podjetjem, da zmanjšajo izpust ogljikovega dioksida v ozračje. Usmerjevalnik je ne samo boljši kot rešitve z več napravami, ki jih ponujajo različni izdelovalci, pač pa tudi zelo zmanjša arhitekturno zahtevnost uvedbe pri ponudnikih storitev in v podjetjih ter znižuje količino izpustov ogljikovega dioksida. Po analizi, ko jo je izvedlo podjetje Synergy Research, lahko vsaka uporaba usmerjevalnika Cisco ASR 1000 Series v primerjavi s konkurenčnimi ponudbami prihrani letno toliko izpusta ogljika kot pri 3754 galonah bencina ali 17 tonah premoga. Dodatne informacije o analizi so na voljo tukaj.

“Če ocenjujemo prilagodljivost v omrežju, usmerjevalnik Cisco ASR 1000 Series nima tekmeca. Vsebuje nove tehnologije, ki podpirajo hitre poslovne inovacije, pri čemer spremembe platforme omrežja niso potrebne,” je povedal Pankaj Patel, podpredsednik in generalni direktor skupine Cisco Service Provider Group. “Vsaka druga primerljiva konfiguracija bi bila neprimerno dražja in bi zahtevala več prostora ter porabila več energije. Poleg tega pa bi bilo treba za zagotovitev enake zmogljivosti, kot jo ima ta kompaktni, večnamenski usmerjevalnik, dodati v konfiguracijo dodatne rezine ali omrežne naprave.”

Razpoložljivost
Izdelek Cisco ASR 1000 Series bo predvidoma na voljo aprila 2008, v velikostih po dve, štiri in šest enot, cena pa bo nekje od 30.000 evrov dalje.


Prijavi napako v članku