Računalništvo, telefonija
13.12.2019 09:20
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Chrome vas bo ščitil pred spletnimi napadalci

Nova varnostna možnost spletnega brskalnika Google Chrome pa vas bo varovala pred lažnimi in goljufivimi spletnimi stranmi.
Nova varnostna možnost spletnega brskalnika Google Chrome pa vas bo varovala pred lažnimi in goljufivimi spletnimi stranmi.

Spletni brskalnik Google Chrome je med uporabniki izjemno priljubljen na račun številnih možnosti in funkcij, ki poenostavljajo brskanje po svetovnem spletu. Googlovi programerji pa v zadnjem času vse več pozornosti usmerjajo tudi v varnost končnega uporabnika. Ta lahko namreč že samodejno preveri, ali sta bila uporabniško ime in geslo, ki smo ju ravno vnesli, odtujena s strani spletnih napadalcev. V Googlovi bazi podatkov je shranjenih več kot štiri milijarde unikatnih gesel, ki so bila doslej odtujena in objavljena na vseh večjih hekerskih spletnih straneh. Če je torej bilo vaše uporabniško ime in geslo odtujeno v enem izmed večjih napadov, boste to nemudoma izvedeli.

Nova varnostna možnost spletnega brskalnika Google Chrome pa vas bo varovala pred lažnimi in goljufivimi spletnimi stranmi, in sicer v realnem času. Lažne spletne strani so namreč eden izmed najpogostejših načinov kraje podatkov in pogosto prvi korak v večjih napadih. Zato so poznavalci prepričani, da bo nova varnostna možnost spletnega brskalnika Google Chrome marsikaterega uporabnika, vključno s poslovnimi uporabniki, obvarovala pred spletnimi napadi.

Novi spletni brskalnik Google Chrome je na voljo za prenos na spletni povezavi https://www.google.com/intl/sl/chrome/. Če vam je varnost na spletu pomembna, priporočamo, da si novost čimprej namestite. Če že imate nameščen Chrome, je nadgradnja nadvse enostavna. Izvede se tako, da najprej kliknete na tri pike v zgornjem desnem kotu ter izberete “Help” (pomoč) in “About Google Chrome” (o Google Chromu). Posodobitev se bo pričela samodejno, po namestitvi pa je treba brskalnik le ponovno zagnati.


Prijavi napako v članku