Računalništvo, telefonija
06.06.2011 17:32

Deli z drugimi:

Share

Nove varnostne rešitve Panda Security z letnico 2012

Priznani svetovni proizvajalec varnostnih rešitev, Panda Security, je danes predstavil novo generacijo varnostne programske opreme. Rešitve z letnico 2012 odlikuje maksimalna zaščita računalnika in podatkov, hkrati pa so varnostni programi Panda Security izjemno varčni glede porabe sistemskih virov, zato delujejo hitreje in zanesljiveje. Hkrati so novi programi, ki so že na voljo, še enostavnejši za uporabo tako z vidika nezahtevnih domačih uporabnikov kot aktivnih uporabnikov interneta in spletnih storitev.
Nove varnostne rešitve Panda Security z letnico 2012
Nove varnostne rešitve Panda Security z letnico 2012

Panda Security svoje nove varnostne programske rešitve predstavlja pod sloganom »Zaščitite svoje spletno življenje«, skupni vsem rešitvam pa so hitrejše delovanje, manjša poraba sistemskih virov ter celovitejša zaščita. Varnostni programi so na voljo v naslednjih paketih: Panda Internet Security 2012, Panda Global Protection 2012, Panda Antivirus Pro 2012 ter Panda Internet Security 2012 for Netbooks. Med novimi funkcijami programov najdemo varen oddaljen dostop do računalnika, trajno brisanje datotek izbrisanih programov, varen spletni brskalnik in številne druge izboljšave.

Varnostni programi z letnico 2012 so najpopolnejši doslej, razvijalci pa so imeli v mislih predvsem uporabnike interneta, ki v popolnosti izkoriščajo tehnologije Spleta 2.0 ter digitalnega sveta nasploh. Zaščita v realnem času temelji na Pandini tehnologiji kolektivne inteligence, ki s pomočjo skupnosti, torej milijonov uporabnikov, ponuja učinkovitejšo zaščito pred novimi in še neznanimi grožnjami.

Laboratoriji PandaLabs v povprečju prejmejo vsak dan v analizo približno 98.000 novih datotek, med katerimi jih približno 73.000 predstavlja nove oblike škodljivih kod. Tehnologija kolektivne inteligence prepozna, odstrani ali blokira kar 99,4 odstotka teh nevarnosti. Spletna skupnost, ki zbira podatke o škodljivih kodah s celega sveta, tudi pripomore k bistveno krajšim odzivnim časom v primeru napadov z novimi virusi in drugimi škodljivimi kodami.

Izdelki Panda Security so namenjeni aktivnim uporabnikom računalnikov, ki zahtevajo zanesljivo zaščito. Varen je tudi nov Pandin spletni brskalnik, ki zagotavlja varnost in zasebnost med deskanjem po spletu, še posebej na interaktivnih spletnih straneh ter v družabnih omrežjih. Varnostne rešitve z letnico 2012 znajo tudi kriptirati datoteke in mape ter preprečevati krajo identitete, osebnih in finančnih podatkov. Med drugimi novostmi in izboljšavami omenimo še funkcije upravljanja domačega omrežja, varovanja brez prekinitev (t. i. igričarski ali multimedijski način) in druge napredne rešitve, ki še izboljšajo uporabniško izkušnjo. Uporabniški vmesnik je bil poenostavljen in je še bolj intuitiven.

Nove rešitve ohranjajo vse obstoječe varnostne elemente, ki so naredili rešitve Panda Security za vodilne na trgu: zmogljiv protivirusni pogon, ki prepozna tudi nove in še neznane viruse, požarni zid, ki pred napadalci in hekerji ščiti tako ožičena kot brezžična omrežja, Panda USB cepivo – rešitev, ki računalnik ščiti pred vnosom škodljivih kod prek USB-naprav, filtre zasebnosti ter rešitev za izdelavo in obnovo varnostnih kopij, ki zagotavljajo, da so uporabnikovi podatki na varnem. Tu je še aplikacija za optimizacijo delovanja operacijskega sistema PC Tune-up.

Novosti in izboljšane funkcije v izdelkih Panda Security z letnico 2012 obsegajo:

– nove tehnologije, ki izboljšujejo skeniranje virusov in drugih varnostnih groženj v računalniškem oblaku

– izboljšan modul starševskega nadzora, ki skrbi za varno spletno izkušnjo najmlajših uporabnikov

– izboljšano delovanje zaščite pred neželeno elektronsko pošto

– nov sistem filtriranja neprimernih ali škodljivih spletnih strani

– osebni požarni zid, ki blokira napadalce in hekerje (deluje tudi v brezžičnih omrežjih)

– nov, še bolj intuitiven in preprost uporabniški vmesnik

Uporabniške licence za enega do tri računalnike za rešitve Panda Security z letnico 2012 so že naprodaj, brezplačne preizkusne različice pa si uporabniki lahko prenesejo iz spletnega naslova.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ANNI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ANNI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ANNI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku